MERAK EDİLENLERİ CEVAPLAYACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman bu akşam merak edilen konulardaki soruları Çay TV’de cevaplayacak. ÇAY TV Trabzon Temsilcisi Halil İbrahim İleli ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’ın sorularını cevaplandıracak olan Ataman gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunacaktır diye düşünüyoruz. Bu yayın kaçmaz diyoruz.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Dijital değişim ve dönüşümde attığı adımlarla örnek bir vizyon ortaya koyup, bilişim alt yapısını yenileyen Akçaabat Belediyesi, belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, zaman ve kaynak tasarrufu sağlamak için başlattığı teknik alt yapı dönüşüm hizmetlerine Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemini de ekledi. Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemi ile yılda 1 milyon 800 bin TL kağıt ve kırtasiye tasarrufu sağlanacak. Bu sistem ile müellifler İnşaat Yapı Ruhsatı başvurularını online yapabilecek ve gereken tüm süreçleri şeffaf bir şekilde takip edip raporlayabilecek. Akçaabat Belediyesi’ni bu girişimi nedeni ile kutluyoruz.

MOZAMBİK’DEN GELDİLER

Mozambik Cumhuriyetinden iş insanları Eduardo da Silva Arone Samue ve Egideo Jose de Fausto Leite, ile Enes Munır Ulusan ve Hayri Genç Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret etti. Çebi, “Doğal güzelliklerimizin bulunduğu ilçemizde yatırım yaparak burada yaşayacaklarını bizlere ifade ettiler. Bizler de kendilerini hoşça karşılayarak iyi dileklerimizi ilettik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Yapılacak yatırımın Araklı’ya hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

YETKİLİLERİ UYARMIŞ OLALIM

Trabzon şehri yağış alan bölgelerin başında geliyor. Özellikle sonbahar aylarında bölge aşırı yağmurun etkisi altında kalıyor. Bu nedenle şehrin yüksek kısımlarında bulunan yağmur mazgalları kum ve yabancı madde ile dolmuş durumda. Aşırı yağmurlar başlamadan bu mazgalların temizlenip yağmur yağdığında su taşkınlığına neden olunmasının önüne geçilebilir. Yetkilileri uyarmış olalım.

ADAKUL YASA BOĞDU

Yomra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Odası Başkanı Asım Adakul hayatını kaybetti. Yomra Belediyesi acı haberle ilgili taziye mesajı yayınlayarak, “Yomra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Odası Başkanı Asım Adakul’un ahirete irtihal eylediğini üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.” paylaşımında bulundu. Biz de Adakul’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi