ERDOĞAN BÖLGEDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Trabzon'a gelmesi ve Rize'ye hareket etmesi bekleniyor. Hafta sonunu Rize'de gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan programına göre 15 Şubat'ta AK Parti Rize İl Kongresi’ne ve 16 Şubat’ta AK Parti Trabzon İl Kongresi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon kongresinden sonra ise Ankara'ya hareket edecek.

TALEPLER GÖRÜŞÜLDÜ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, ihracatı her geçen gün artan su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün talepleri ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTSO yönetim kurulu üyeleri, TTSO Meclis Üyesi ve Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlker Yıldırım ile su ürünleri yetiştiriciliği ve işlenmesi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün talepleri, çözüm önerileri, üretim kapasitesinin artırılması için yapılması gerekenler başta olmak üzere sektörün gelecek planlamasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

YATIRIMI AVRASYA PAZARI YAPACAK
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Avrasya Pazarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Avrasya Pazarı’nın şu anda Pazarkapı mevkisindeki caminin etrafında bir alana taşınması hususu üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Projesi tamamlandı. Orada Büyükşehir Belediyemize ait bir alan kendilerine tahsis ediliyor. Bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım.

Bu yatırımı Büyükşehir Belediyesi değil, Avrasya Pazarı’nın kendisi yapıyor. Biz yap-işlet-devret modeli ile orayı ihale ediyoruz. Dernek bu ihale neticesinde orada gerekli yatırımı kendisi yapacak. Önemli bir miktar kaynak temin edildi. Kalan miktarı dernek yönetimi kendi içerisinden üyeleri vasıtasıyla temin edip bu işi süratle hayata geçirecek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince bu yatırımın orada vücut bulması için destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 4 ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 3 olmak üzere toplam 7 gündem maddesinin müzakeresine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği ile ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bazı Büyükşehirlerde örneği olan ama Trabzon’da ilk kez uygulamaya koyacağımız bir düzenleme. Trabzon gibi dağlık ve bazı bölgelerine uzun sürede ulaşılabilen bir coğrafyada, gönüllü itfaiye hizmeti verebilecek insanların tespit edilmesi, bu kişilerin eğitilmesi ve olabilecek yangınlarda maksimum düzeyde onlardan faydalanılması önemli bir konudur. Coğrafi şartlardan dolayı mesafe bazen bizim yangınlara müdahale süremizi uzatabilmektedir. Bu arada bilgili yerel insanların, itfaiye ekiplerimiz yetişinceye kadar olaya sağlıklı şekilde vaziyet edebilmesini sağlayacak bu yeni uygulamanın, çok yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi. Meclis üyelerinin oylarına sunulan Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği kabul edildi.

CHP’DEN BÖLGESEL TOPLANTI
Bugün, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Başkanlığı’nda Beşikdüzü Tatil Köyü Toplantı Salonu’nda bölgesel toplantı yapılacak. Toplantıya katılımcı olarak Nevaf Bilek, Devrim Barış Çelik, Hasan Efe Uyar, Umut Akdoğan, Ali Rza Erbay, Veli Özdemr, Duran Kum, Eşref Karaibrahim ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da katılacak.

Editör: Haber Merkezi