YATIRIM ADASI
BULUŞMASI

Trabzon protokolü Yatırım Adası için bir araya geldi. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta bu toplantı ile ilgili, “Şehrimizin vizyon projesi olan Arsin Yatırım Adası için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Valiliğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunduk.” ifadelerini kullandı. Kısa sürede Yatırım Adası’nın bu şehirde vücut bulup katkı sunmasını diliyoruz.

***

TURİZM VE ULAŞIMI
KONUŞTULAR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette özellikle turizm ve ulaşım konularındaki projeler görüşüldü ve işbirliği yapılabilecek alanlar değerlendirildi. Başkan Hacısalihoğlu, odanın turizmle ilgili yürüttüğü projelerle ilgili Başkan Osman Nuri Ekim ile her zaman işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, “Yürütülen ve planlanan projelerle ilgili bir değerlendirme yaptık.” dedi. Bu görüşmenin bölge turizmine ve ulaşımına katkı sağlamasını bizler de önemsiyoruz.

***

TAKDİRE BIRAKIYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman şehir gündemine yönelik konuştu. Oyman şunları dile getirdi: “Belediye Meclisi’nde otogar yeri üzerinden ironi yaparak ‘Yok orayı da kaldıralım burayı da kaldıralım.’ söylemleri hoş değil, üzerine ‘Çaykara’yı bıraktın benim hatırıma mı?’ demek ne kadar da komik. Taşkın/sel felaketinin olasılığı üzerine bu şekilde yaklaşmak vicdanlı insanlara yakışmaz. İkincisi deprem ayrı taşkın ayrıdır; depremde bina dayanıklılığını konuşabilirsiniz. Biz burada Değirmendere’de yapılacak terminal binasının sele dayanıklılığını değil konumunun risk değerini konuşuyoruz, insan canını konuşuyoruz. Bunu ayırt edemeyenlerin bu şehrin yönetim kadrosunda olması utanç vericidir. Üçüncüsü burası yanlış derken sadece terminal demiyoruz; bu bölgelerin düzenlenmesi gerek olduğunu tekrar ediyoruz. Anlamak istemeyene diyecek çok söz bulunur. Son olarak; sel/taşkın felaketlerinin gerçekliğiyle yaşamayı kabul etmeliyiz diyenleri de Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, ‘Dere yataklarında yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz.’ diyen Bakanların ve halkımızın takdirine bırakıyorum.” Bu gündem böyle uzayıp gidecek gibi görünüyor.

***

Editör: Haber Merkezi