GAYRETLERİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDE

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesajlar ardı ardına geldi. İşte o mesajlardan bazıları: Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Halkın doğru habere ulaşması için emek veren; özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği yerine getiren gazetecilerimiz; ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamak amacıyla milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları bulunan, önemli bir kamu görevini yerine getiren ve zaman kavramını tanımadan büyük bir fedakârlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan basın emekçilerimizin bu gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesileyle, ülkemizde ve ilimizde halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

ŞEHRİN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİNDEN

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Bilgiyi en hızlı şekilde ulaştırmak üzere fedakârca çalışan gazeteciler vatandaş ile devlet arasında köprü görevi yapmaktadır. Bundan dolayıdır ki hassasiyet gerektiren bu meslek azim ve objektifliğin kalemle buluşma noktasıdır. Bizler, yerel basınımızın gücünü, şehrimizin gücü olarak görüyoruz. Hem yazılı, hem görsel, hem de sosyal medyada şehrimiz basını çok önemli çalışmalara ön ayak olmaktadırlar. Bundan sonraki dönemde de aynı şekilde kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, şehrimizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

EKONOMİK RAHATLIĞA ULAŞACAKLAR

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek: “Tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Doğru ve tarafsız bilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kamuoyunu aydınlatma sorumluluğunu üstlenen ve bunu yaparken her tür zorluğa göğüs geren basın emekçilerine gerekli önemin verilmediğini üzülerek görüyoruz. Koşullar ne olursa olsun halkı bilgilendiren ve halk adına görev yapan basın emekçileri maalesef günümüzde çok ciddi siyasi ve ekonomik baskılarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kur artışından kâğıt fiyatları da nasibini aldı. Peş peşe gelen zamlarla son bir yılda kâğıttaki zamlar yüzde 100'ü aştı. Bir ay önce kâğıdın topu 25 TL’ydi. Şu an büyük marketlerde 50 lira civarında satılıyor. Bu daha da artacak. Bugün 3 dolar 60 cent (49,95 Türk Lirası) olan kâğıt en kısa zamanda 4 doları (55,50 Türk Lirası) bulacak. Bu duruma kâğıtta dışa bağımlı olmamızın bir sonucu da diyebiliriz. Peki bunca kağıda, mürekkebe ve baskı yapılan makinelerin parçalarına zam gelirken gazetelere aynı oranda zam gelebiliyor mu? Tüm destekleri kesilen gazeteler bu zamlara karşın nasıl ayakta duracak? Bizler politika başkanlıklarımızın çalışmaları ile bunlara çözüm önerileri sunuyoruz. Deva partisi iktidarında basın mensuplarımız hem adalete, hem özgürlüğe, hem de ekonomik rahatlığa ulaşacaklar.”

EN ÖNEMLİ KRİTER

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu: “Türkiye’de basın çalışanlarının özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde yasa ile ilk kez koruma altına alınmıştır. Toplumun her kesimi ile iletişim halinde bulunan basın çalışanlarının ifa ettiği görev hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Birlikte yaşamanın temel unsurlarından olan iletişim seçenekleri günümüzde daha da gelişmektedir. Bu teknolojik imkanlarla beraber basın camiası kendi içindeki oluşturduğu değer ve etik kurallarının varlığı ile toplumun sağ duyusu olmayı başarmış olmaya da devam edeceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler ile öncelikle ilimizde olmak üzere ülkemizdeki bütün basın camiasının 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi