OKULLAR TATİL
Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklama ile birlikte Trabzon’da bugün okulların tatil olduğu belirtildi. Açıklama şöyle: “İlimiz genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar göz önünde bulundurularak 12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ERDOĞAN’DAN HAMLE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan partiden olası kopuşlara yönelik yeni bir hamle geldi. Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da AK Partide görev yapmış eski ilçe başkanlarının Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ya da Eski Bakan Ali Babacan’la hareket edeceğine ilişkin iddialar üzerine harekete geçen Erdoğan, bu kez eski ilçe başkanlarına mektup gönderdi. Hamlenin parti içinden ayrılarak yeni oluşumlar içine girenler için yapıldığı değerlendiriliyor.

Dün Trabzon’daki bazı eski ilçe başkanlarını aradık. Kendilerine herhangi bir mektubun ulaşmadığını ifade ettiler. Ancak yarın 13.00’te partide eski ilçe başkanlarının bir araya getirileceği bir toplantı düzenleneceğini ifade ettiler. Bu konuda davet aldıklarını kaydettiler. Toplantıda bu mektupların teslimi belki gerçekleşebilir.

TEK LİSTE UMUDU AZ DA OLSA HÂLÂ VAR
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tablonun 23 Şubat’ta üç adaylı il kongresi seçimi olacağını gösterdiğini belirterek “Arkadaşlarımız yarışmak istediler artık üç adaylı yarış olacak. Adayları sandıkta örgüt teke indirecektir. Örgütümüzün verdiği karar da hepimizin başımızın üzerinde yer alacaktır.” dedi.

Kaya “Ben tek listeden yana temennimi ve düşüncemi açıklarken bunu uzun yıllar sonunda oluşan mücadelelerimin, tecrübelerimin sonucunda söyledim. Her yarış yeni kırgınlar yaratıyor. Partide hiç kimsenin kırılmasını istemiyorum. Türkiye’nin bugün CHP’ye her zamankinden çok ihtiyacı var. Bizim de her partilimize çok ihtiyacımız var. Bu büyük ve onurlu mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor.” dedi.

Milletvekili Kaya, adayların kendi aralarında listeyi teke indirmek konusunda gerekli görüşmeleri yine de yapabileceklerini belirterek “Böyle bir süreç yaşanabilir. Olmazsa aday arkadaşlar bunu yapmazlar yarışmak isterlerse buna da saygımız vardır. Demokrasiyi yaşatan ve demokratik seçimleri yapabilen tek parti CHP’dir.” ifadelerini kullandı.

SARGANA DESTANI BELGESEL OLUYOR
Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu aylık toplantısını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in işleri dolayısıyla katılamadığı toplantıya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu başkanlık etti. Toplantıda Öğr. Gör. Veysel Usta'nın "Ali Şakir Ağanoğlu Günlükleri, Hatıratı ve Söyleşi" çalışması kurul tarafından uygun görülerek, basılması kararlaştırıldı.

Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım'ın "Trabzon'un Kültürel Yüzü" adlı çalışması ise kurul üyelerince uygun görülmedi. Araştımacı-Yazar Atilla Alp Bölükbaşı'nın "Sargana Destanı" adlı belgesel çalışması kurul üyelerince paylaşıldı ve görüş ve öneriler dile getirildi. Toplantıda ayrıca, kurul üyelerince fikir alışverişinin yanında, Akçaabat'taki gelişmeler kurul toplantısında ele alındı.

ŞİFA ELİ TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle “Şifa Eli” temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek. Yarışma ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “Yarışmaya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı tesislerimizdeki personeller katılabilecektir. Yarışma başvuru şartları trabzonism.saglik. gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Katılım için son gün 9 Mart 2020 olup, katılımcıların çekmiş olduğu fotoğraflar İl Sağlık Müdürlüğü Basın Yayın Birimine teslim edilecektir. Yarışmanın sonucu 14 Mart Tıp Bayramında açıklanacak olup, dereceye giren fotoğraflar için katılımcılara ödüller verilecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.”

KAR KIŞ DEMEDEN
Akçaabat Ziraat Odası, Akçaabat Belediyesi’ne alkışlık uygulaması için teşekkür etti. Ziraat Odası’ndan yapılan açıklama şöyle: “Kar kış demeden üreterek ilçe ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimize Akçaabat Belediyemiz bu sabah 6-8 saatleri arasında pazar yerinde sıcak çorba ikram ederek üretime ve üreticiye destek verdi. Bu güzel uygulama için Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri Ekim'e teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi