KARAİSMAİLOĞLU TRABZON’DA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Trabzon’a geliyor. Bakan Karaismailoğlu saat 10.30’da Araklı Belediyesi’ni ziyaret edecek. Ardından KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ile buluşacak olan Karaismailoğlu, saat 14.00’da Sürmene’de balıkçı gemisini denize indirme törenine katılacak. Bakan Karaismailoğlu ardından saat 14.45’te Mi Marine, Ergün Gemi, Şengün Gemi ve Çebi tersanelerini ziyaret edecek.

YAZARLARIMIZI TANIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı arasında hazırlanan Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında yapılacak etkinliğin tanıtımı yarın saat 10:30’da Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde gerçekleşecek. Etkinlikte ilk etapta öğrencilere 3 yazarın tanıtılacağı kaydedilirken, çok sayıda yerel yazarın da programa katılması bekleniyor. İl Halk Kütüphanesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılacak Yazarlarımızı Tanıyoruz etkinliğinin ilerleyen aylarda Türkiye geneline de yayılması bekleniyor. Trabzon’da doğan ve edebi eser bırakan yazarlarının tanıtımının sağlanacağı etkinlik ilk olarak 2022-23 yılı Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Toplumda milli ve kültürel değerler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte, öğrencilerin araştırma konusunda kütüphane kullanımını arttırmak, öğretmen ve öğrencilerin kültürel, sosyal, duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak ve yazarların tanıtılması amaçlanıyor.

ORTAHİSAR’DAN TEPKİ

Trabzon Ortahisar AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada LGBT’ye tepki gösterildi. Açıklama şöyle: “Lût Kavminin çağdaşları, sapık dostu Freud’un torunları, küresel ahlaksızların çocukları, sapkınlığın bayraktarlığını yapan LGBT+ ve benzeri ahlaksızları içinde bir gençlik milletlerin sonu ve felaketidir. LGBT+ ve benzeri oluşumlar sapkınlık, ahlaksızlık, pervasızlık, her şeyden önce fıtrata aykırılık hareketi, yaratılmışların en şereflisi insan neslini yok etmeye adamış ölümcül parazit, hastalıklı ruh hali, Lût Kavminin devamı, Haçlı zihniyetinin hançeri, zehridir. Batı medeniyetinin yeni kontrol yöntemi, aynı zamanda yurdumuzu işgal altına alma girişimidir. Özgürlük havarisi moduna girilerek ‘eşcinsellik teşvikçiliği’ yapılmaktadır. Dinen, ahlaken, mantıken son derece zararlı bir tutumu hoş görmek mümkün değildir. Namussuzluk vebasının taşeronluğu yapılarak en iğrenç, en şenî, en çok lânete lâyık olarak görülen durumlar meşru hale getirilmek istenmektedir. Türlü iğrenç günahlara, mantık düşmanı sapmalara karşı saygı, sevgi, anlayış ve hoşgörü beklemek en hafif şekliyle terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Bir tarafta geleceğin teminatı teknofest gençliği diğer tarafta felaket Bu zihniyet, yetiştirdiğimiz beyinleri, teknofest neslini yok edip yerlerine Türkiye’yi bu nesle teslim etmek istenmektedir. AK Parti ile büyük Türkiye ‘nın temellerini atarken en büyük gücümüz olan gençlik geleceğimizin gerçek sahibidir. Davamız ve hedefimiz dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik. Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik. Bizler kalbini ve ruhunu iffet kalıbında mayalayan ecdadın yoluna sadık kalacağız. AK Parti; ilimle bilimle teknoloji ile donatılmış ülkesini milletini bayrağını seven korumak İçin canını feda edebilecek. Genç kadroların yetişmesini en büyük hedef olarak belirlemiş bir siyasi partidir. AK Parti; sapıklığın üzerine değil İslam Ahlaki temelleri üzerinde inşa edilmiş bir gençlik. Günü kurtarmanın değil hakikati ilke edinmiş bir gençlik yetiştirmek için vardır. Ve bundan asla vazgeçmeyecektir. Kurucu Gençlik Kolları İl Başkanı olarak; bu duyguları güçlü bir şekilde taşıyarak ayakta tutan gelecek nesillere aktarılması İçin gayret emek gösteren gençlik kollarımızın her bir bireyine başkanından üyesine yürekten teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgâr, artık ne yandan esersen es.”

Editör: Haber Merkezi