SAYGIYLA ANIYORUZ
Trabzon’da Ramazan Bayramı arifesinde Sülüklü Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte anma töreni düzenlendi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktılar.

Ramazan Bayramı öncesi Sülüklü Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve il protokol mensupları katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol mensupları şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bizde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor şehit ailelerimizin bayramını kutluyoruz.

BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ
Bugün Ramazan Bayramı Milletimizin bayramını Sonnokta Gazetesi olarak bizde gönülden kutluyoruz. İşte gelen bayram mesajlarından bazıları; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirerek bayram günlerine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlarımız sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü bağlarının güçlendiği; dargınlık ve kırgınlıkların geride bırakıldığı en özel günlerdir. Bu mübarek günlerde dargınlıklara son vermeli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli, onların sıkıntılarını paylaşmalıyız. Kalplerimizin bir olduğunu bilmenin mutluluğu ile inşallah zor günleri aşarak bundan sonraki bayramlarımızı birlikte kutlayacağız. Bugünleri geride bırakmak ve sağlıklı günlerimize dönebilmemiz için rehavete kapılmamalı, tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Bu noktada tam kapanma sürecinin sağlığımızı korumak adına alınan bir karar olduğunun bilinci ile sevdiklerimizin bayramını telefonla kutlamamız gerektiğini hatırlatmak isterim.”

GÖNÜLLERİMİZ BİR
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Ramazan Ayı’nın rahmet ve bereket ikliminin ardından sevgi, saygı, hoşgörünün hâkim olduğu, dostluk, kardeşlik ve akraba ilişkilerinin tazelendiği bir Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. ‘Bayram’ kelimesi, bizlere her zaman birlik, beraberlik ve güzellikleri hatırlatmıştır. Bayramlar, çocukların sevindirildiği, büyüklerin ziyaret edildiği, ellerinin öpüldüğü, kardeşliğin pekiştirildiği, kimsenin yalnız bırakılmadığı sosyal dayanışmanın tam manasıyla hayat bulduğu müstesna günlerdir. Maalesef, bu Ramazan Bayramı’nı evlerimizde geçireceğiz. Bu bayram sevdiklerimizle yan yana gelemezsek de gönüllerimiz bir. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararına herkesin uyacağından hiç şüphe duymuyorum. Koronavirüs salgınının sona ermesi ve hastalarımızın şifa bulması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, başta ‘sağlık’ olmak üzere barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. İslam aleminin, Mübarek Ramazan Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”

HER İŞİN BAŞI SAĞLIK
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman: “Paylaşmanın ve dayanışmanın kıymetini daha çok yaşadığımız bu son dönemde, kısıtlama içerisinde bir ramazan ayını geride bırakıyoruz. Her işin başı sağlığımız; bir yılı aşkın süredir tüm dünyanın mücadele verdiği salgın hepimizde derin yaralar açtı ve mesafeler bıraktı. En kısa zamanda bu hastalıktan kurtulmayı diliyoruz. Bu bayram da sağlık tedbirleri sebebiyle mesafelerimiz olsa da gönüllerimiz bir; gönlümüzden geçen sağlıklı günlere, adaletli düzene, ülkemizde ve dünyada barışa kavuşmaktır, başta çocuklarımız olmak üzere insanların zalimler tarafından zarar görmediği, zalimlerin çocukların saf güzelliği altında yok olduğu bir dünya umut etmektir. Ramazan Bayramınızı en içten duygularımızla kutluyoruz.”

Editör: Haber Merkezi