ZAM TEPKİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bayram sebebiyle geldiği Trabzon’da trafiğe kapanan Kahramanmaraş Caddesi’ni yerinde inceledi ve çeşitli ziyaretlerde bulundu. Varank, yaptığı ziyaretler esnasında, “Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun evelallah bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz.” demesine vatandaş tarafından tepki gösterildi. Bir vatandaş “Ama işsizlik var.” derken, diğer bir vatandaş da, “Ekmek 8 lira oldu, un çuvalı 500 lira oldu, nasıl olacak bu? Ne söylüyorsun?” diye bağırdı. Bakan Varank, konuşmasını bölerek, vatandaşa müdahale edenlere, “Elleme elleme kalsın orada.” dedi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise sosyal medya hesabından konu ile ilgili, “Trabzonlu hemşerilerimiz arkanızda daha ne kadar dik duracak? 20 yıldır arkanızda dik duran o insanlarımızı açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkûm ettiniz. Edep yahu.” yorumunu yaptı.

ERDOĞAN İSTİFA ETTİ

AK Parti Köprübaşı İlçe Başkanlığı’nda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İlçe Başkanı Orhan Erdoğan’ın istifa ettiği belirtildi. İstifası ile ilgili konuşan Erdoğan, “İşlerim nedeniyle il dışına gitme kararı aldım. Her zaman davamın ve partimin yanındayım.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan’ın istifasını sunmasının ardından AK Parti Trabzon İl Yönetimi de toplanarak bu durumu karara bağlayacak. Bakalım Erdoğan’ın yerine kim gelecek.

TELEFERİK İHALEYE ÇIKIYOR

Trabzon’da Beşikdüzü Belediyesi’nin başına sorun olan teleferik tesisi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi’nde bulunan teleferik tesisi ile birlikte 29 yıllığına işletilmesi için ihaleye çıkacak. İhalenin 3 Ağustos 2022 tarihinde Beşikdüzü Belediye Başkanlığı, Hizmet Binası Encümen Salonu’nda yapılacağı kaydedildi. İhale ilanında mali yeterliliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler kısmında, “İsteklinin 30 milyondan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ihale tarihinden en geç 7 gün önce düzenlenmiş olması zorunludur. Yukarıdaki kıstas mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir. Geçici teminat mektubu 2 milyon TL’dir.” maddeleri dikkat çekti. Umarız sonunda bu teleferik kullanılmaya başlar ve şehrimize faydası olur.

Editör: Haber Merkezi