BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu koronavirüs aşıları ile ilgili konuştu. Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı: “2 doz sinovac aşısını olup 3. doz için bakanlıktan onayı gelenler aşısını olmak için sağlık kurumuna gittiklerinde bakanlığın yeni düzenlemesi gereği 3. doz sinovacların 6 ay sonra uygulanabileceği söylenerek geri çevrildiği yönünde şikayetler aldık. Elimizde sinovac aşı kalmamış mıdır da vatandaşlar geri çevriliyor? Sinovac aşısı olmak isteyenlere piyasaya sürüleceği söylenen Turkovac aşısı mı yapılmak isteniyor? Sinovac 3. doz aşı aralığını 6 ay uzatmak vatandaşları tehlikeye atmak değil midir?” Başkan Hacısalihoğlu’nun bu soruları cevap bekliyor.

AYNI CÜMLEDE BİLE KULLANILMAMALI

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kâmil Velioğlu gündeme yönelik konuştu. Velioğlu bakın neler dedi: “Birkaç gün önce Trabzon’da AK Partili bir Belediye Meclis Üyesi, siyasi parti il başkanlarını HDP eş il başkanı benzetmesi yapmıştı. Şimdi de başka bir AK Partili Meclis Üyesi, belediyeye alınan 45 işçi için ‘ilana çıkıldı mı?’ sorusuna ‘PKK’lıları almadık’ diye cevap veriyor. Bu iki örnek gösteriyor ki bu tavır kişisel bir hadsizlik değildir. Görülüyor ki 20 yıllık AK Parti’nin Trabzon’da üretebildiği siyaset ne yazık ki ancak bu kadar. Tüm hukuksuzluk ve kanunsuzlukları, milli ve dini değerlerin arkasına gizleyerek yapıyorlar. Onlar için bu mukaddes değerler, isteklerini yerine getirmek için kullanacakları bir araçtan ibaret. Bu değerleri böyle kullanarak illegal işlerini yürüten iktidar partisinin, kürt vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kullanıp illegal yapılarla bağ kuran HDP’den zerre farkı bulunmamaktadır. İkisi de bu ülkenin kanunlarına göre kurulan legal partilerdir ama ikisi de illegal faaliyetlerini yapabilmek için milletin hassasiyetlerini kullanan partilerdir. Trabzon’umuzun vatanperver insanları, bizleri birbirimize düşürerek iktidarlarını kaosla devam ettirmek isteyen bu hastalıklı dilin sahiplerine ilk seçimde gereken cevabı vereceklerdir.” PKK, HDP gündemi artık Trabzon’da son bulmalı. Bu konuyu tartışmak bile bu şehir için zaman kaybıdır. Bu kelimeleri Trabzon ile aynı cümlede geçirenler de bu işten artık vazgeçmelidir diye düşünüyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI VAR

Büyükliman Bölgesi’nden Trabzon’a yolcu taşımacılığı yapan Minibüsçüler Kooperatif Başkanları, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy Lokali’nde basın açıklaması yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na seslendi. Vakfıkebir Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu, “Bizler Büyükliman Bölgesi’nden yani Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı minibüsçü esnafı olarak zor şartlar altında Trabzon’a yolcu taşımaya çalışmaktayız. Artan maliyetleri ve hayat şartları neticesinde zor bir dönemden geçmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede bulunan ilçelerimize saat başı araba koyması bizleri çok mağdur etmiştir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Büyükliman Bölgesi Kooperatif Başkanları olarak bizleri dinleyip bir iyileştirme yapmasını bekliyoruz.” dedi. Büyükşehir Belediyesi bakalım bu sorunu giderecek mi.

Editör: Haber Merkezi