NAKARAT AYNI ASSOLİSTLER DEĞİŞİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bağımsız üyesi Davut Çakıroğlu, tren ve raylı sistem konusunda açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yine trene baktırıldık. Ben sayamadım ancak millet saymıştır. Bu kaç oldu? Tren ve raylı sistem üzerinden millet ile, Trabzon ile dalga geçen bir zihniyet var. Bu zihniyetin yeni bir algı operasyonu söz konusu. Tabi ki amaç hedef saptırmak. İçerden ve dışardan gelen taarruzları savmak. Ortada somut hiçbir şey yok. Söylem var. Müjde, Trabzon raylar ile buluşuyor! Nakarat aynı, sadece assolistler değişiyor. Güya bilim onay vermiş. Yani bugüne kadar beklemelerinin sebebi bilim. Beşirli dolgu alanı oluşurken, çöp alanı üzerine fore kazıksız cami yapılırken, dere yatağına terminal yapılırken, Akyazı stadı ve aynı bölgeye şehir hastanesi yapılırken, ikinci tanjant diye bilinen ve yılan gibi kıvrım kıvrım olan transit şehir geçişi diye yol yapılırken, yeni içmesuyu hattı yapılırken ne zaman ve nerede bilimi önemsediniz ki bugün sanal bir müjdeye, gecikme gerekçesi olarak bilimi öne atıyorsunuz? Borçlanarak maaş ödeyen ve her geçen gün karadeliği büyüyen bir belediye, adli ve idari soruşturmalarla muhatap olmalı diye beklerken, şehir bunu konuşurken bir anda müjde diye Trene baktırılıyoruz. Milletin kürsülerini gasp ederek, milletin sesini kısarak, kapatarak düne dair hatalarınızı örtemezsiniz, yarına dair hatalarınızı da müjde algısıyla süsleyemezsiniz. Milleti kandırmaktan, memleketi batırmaktan vazgeçin.” Demir yolu konusunda artık verilen sözlerin gerçekleşmesini diliyoruz.

HIDIRNEBİ SAHİPSİZ İYİ

Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Akçaabat sınırları içerisinde yer alan Hıdırnebi Yaylası’nda elektriklerin kesik, yolların da kapalı olmasına tepki göstererek sorunun defalarca yetkililere iletilmesine rağmen çözüm bulunmamasına isyan etti. Başkan Mısır konuyla ilgili şöyle konuştu: “Özellikle Körfez ülkelerinden gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan, Trabzon’da Uzungöl’den sonra en çok ziyaretçiyi ağırlayan Akçaabat ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Hıdırnebi Yaylamızda elektrikler kesik, yolları kapalı. İlçe belediye meclisinde defalarca gündeme getirdiğimiz bu soruna maalesef hiç bir çözüm getirilmedi. Her kış sezonunda aynı sıkıntıların yaşandığı yaylamıza gereken önem verilmemekte iken çevre ilçelerimizin yaylalarında elektriklerin verilmesi, yollarının açık olması Akçaabat'ımıza yapılan üvey evlat muamelesinden ibarettir. Yöneticilerin sözlerine başlarken ‘Akçaabat turizm, kültür kentidir.’ cümlesi ne yazık ki laftan ibarettir. Hıdırnebi yaylasında iktidarın milletimize vaat ettiği projeler de maalesef seçim kitapçığında görsel olarak kalmıştır. 2.5 yılı aşkın süredir turizmin göbeği ilçemiz ve yaylalarında söz verilen hiç bir projenin daha temeli dahi atılmamıştır. İlçemizi ekonomik anlamda kalkındıracak en önemli kalem olan turizm yerler de sürünmektedir. Yetkililer bir an önce topu birbirine atmaktan öte çare olmak zorundadır.” Başkan Mısır’ın dile getirdiği bu sıkıntılara çare bulmak gerek.

NEDEN YOMRA'DA ŞUBESİ YOK?

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu. Yomra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul'u ziyaret eden Akgül, esnaf bankası olan Halkbank'ın Yomra'da şubesi bulunmamasına anlam veremediklerini söyledi. Halkbank Yomra şubesinin, 2001 krizinin ardından devletin uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında kapatıldığını kaydeden Akgül, “Yomra o zaman nüfus yoğunluğu olmayan bir ilçeydi. Ancak günümüzde durum tam tersi. Böylesi bir nüfus yoğunluğu bulunan, esnaf mükellefiyet sayısında en başlarda yer alan Yomra'da Halkbank'ın şubesinin bulunmamasına ben de sizler gibi anlam veremiyorum.” dedi. Yomra Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul ise ziyaretleri ve esnafların taleplerine olan hakimiyetlerinden ötürü Akgül'e teşekkür etti. Bu eksikliğin giderilmesini temenni ediyoruz.

SÜRMENE’YE MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ!

Sürmene’ye yapılacak Millet bahçesi Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler arasında Sürmene’ye yapılacak olan Millet Bahçesi de vardı. Komisyondan gelen Sürmene ilçesi millet bahçesi yapılması için imar planı çalışması yapılması meclisin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. Sürmene’ye yapılacak olan millet bahçesi eskiden deniz dolgusu ile kazanılan Serender Restoran’ın arkasında yapılacak. Millet Bahçesi Sürmene’ye hayırlı olsun diyoruz

Editör: Haber Merkezi