GÖRÜNTÜ İYİYDİ 

Ak Parti tüm yurtta kuruluşunun 21 yılını kutlamaya devam ediyor. Bu minvalde Trabzon’da da İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlenip gündeme yönelik açıklamalarda bulunuldu. Bu toplantıda gözlemledik ki partinin kuruluşundan bu yana hizmetleri olan önemli isimler aynı masa etrafında birleşti. Tabii ki eksik isimler yok değildi ama o isimler de partinin başka programlarında görevli oldukları için toplantıya katılamadığını öğrendik. İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’yu bu kalabalık topluluğu bir araya getirdiği için tebrik etmek lazım. Resmen AK Parti gövde gösterisi yaptı.

DAVETİYELİ İŞLER TAKİP ALTINDA

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Zorlu şunları söyledi: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ihale süreçleri ile ilgili birçok iddia tarafımıza iletiliyor. Özellikle beton ve yol ihaleleri konusundaki bu iddiaları araştırıyorum. Kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz. Sonuçta kötü adam oluyoruz, sana ne diyenler var. Varsın olsun. Bu şehre hizmet ediyoruz diye kurumların başında olup yanlış yapanların karşısında durmaya devam edeceğiz. Özellikle davetiyeli işler takibimiz altında. Önce işe başlatıp sonra ihale yapma sürecine bir örnek sizlere duyurmuştum. Konu kapatıldı ama kimse yalan diyemedi. Şimdi gene pis kokular gelmeye devam ediyor. Araştırıyorum hataya düşmemeyeyim diye. Ama açıklayacağımız konular iddia da olsa açık şekilde cevap verilmesi muhatapları temize çıkarır. Konular konuşuluyor ve şahıslar suçlanıyor. Ama son günlerde cevap vermeyip olayı unutturma yolunu seçmeye başladılar. Nasıl olsa 3 gün konuşulur sonra unutulur. Aslında o konuda da haklı çıkıyorlar. Biz konuşuyoruz, birkaç medya kuruluşu yazıyor o kadar. Ne Valilik, ne de Savcılık harekete geçmiyor. Varsın olsun bildiğimiz yoldan devam.” Zorlu’nun bu iddiaların muhatapları bakalım ne cevap verir.

HELAL SİZE…

İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen açık hava sineması etkinliği çerçevesinde, Kesişme: İyi ki Varsın Eren filminin gösterimi yapıldı. Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in öyküsünü anlatan film, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Düzenlenen açık hava sineması etkinliğinde vatandaşlara Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından ücretsiz mısır ikramı yapıldı. Ümraniye Belediyesi bahçesinde düzenlenen sinema filmi gösterimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ümraniyeli vatandaşlar hep bir ağızdan, “İyi ki varsın Eren” dedi. Ümraniye Belediyesi ve benzer işlere imza atıp şehidimiz Eren Bülbül’ün anısını yaşatan belediyeleri alkışlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi