HEP BERABER ÇABA GÖSTERELİM
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin, “Araklı ilçemizde altın rezervi bulunduğu kesinleşti ve bu açıklandı. Yazın inşallah sondajlar yapılacak.” açıklamasının ardından Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu açıklamalarda bulundu.

Zorlu şunları söyledi: “Yeterli miktarda altın sondaj sonucu belirlenirse, doğa ve halk sağlığı için tehlike yaratmıyorsa önerimiz var. Kanadalı ya da başka bir ülke şirketlerine verilmemesi gerekir. Verilecekse bile Trabzonspor’un bu işin içine bir şekilde sokulması lazım. Şehrin madenlerinden, şehrimizin kulübü faydalanmalıdır. Bu konuda tüm siyasi partilerin beraber çalışması gerekir. Hep beraber çaba gösterelim.” Bakalım yaz aylarında Trabzon’u nasıl bir sondaj süreci bekliyor, bekleyip şahitlik edeceğiz.

BİZ NEDEN YOKUZ?
Geçtiğimiz günlerde, Trabzonlu İş İnsanı Vehbi Koç ve Rasim Bayburt tarafından yaptırılan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirilmişti. Bu anlamlı iş için emeği geçen ve katkıda bulunanları kutluyoruz. Ancak, şöyle bir şey duyduk ki Akçaabat’ta gerçekleşen bu açılış muhalefetin tepkisini çekmiş. İlçedeki muhalif isimler, “İktidarın Milletvekili ve iktidarın İlçe Başkanı açılışa davet edilirken muhalefetten neden bir temsilci davet edilmedi.” diye duruma eleştiri getirdi. Bizce de bu tarz anlamlı bir işte muhalif isimler de davet edilebilirdi.

EĞER VAKALAR DÜŞMEZSE…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki haftalık dönemde hedeflenen iyileşme olmazsa daha sert önlemler alınabileceğini söylemişti. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vaka sayısının aşağıya doğru yol alması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. İlhan, eğer 2 hafta içinde vakalar düşmez ve artmaya devam ederse alınabilecek yeni önlemlere ilişkin şöyle konuştu: “Bundan önce bu deneyimlerimizi hep beraber yaşadık. Bundan bir sonraki aşama AVM'lerin kapatılması, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir. Mevcut kısıtlamalar hepimizin faydası için, hepimizin gayret göstermesi gerekiyor.” Umarız iki haftalık süreç içerisinde vaka sayıları beklenen oranda düşüklük gösterir de yeni tedbirler almaya gerek kalmaz.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından Trabzon Arsin OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde online eğitime erişim imkânı bulunmayan öğrencilere tablet dağıtıldı. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak eğitime desteği önemsiyoruz. Pandemi sürecinde ülkemizde eğitim online olarak devam ediyor.

Bu amaçla OSB bünyesinde bulunan Trabzon Arsin OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için tablet ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdik. Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak öğrencilerin her anlamda iş hayatına hazır bir şekilde mezun olmaları için staj desteği ve mezun olduktan sonra yine bölge içerisinde istihdam edilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi. Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nu bu girişiminden ötürü kutluyoruz.

YATIRIM FIRSATLARI ÜYELERE ANLATILDI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa İşletmeler Ağı tarafından düzenlenen çevrimiçi toplantıda, oda üyelerine Slovenya pazarına giriş ve yatırım fırsatları konusunda bilgi verildi. Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, iki ülke işadamları arasında işbirliği olanaklarının geliştirilmesi, üçüncü ülkelerde ortak yatırım fırsatları araştırılması açısından bu toplantıların yararlı olduğunu belirterek, “Sektörel bazda işbirliği ve firma eşleştirmeleri önemli. Üyelerimizin pandemi dönemindeki ekonomik sıkışıklıktan çıkmak için yurtdışına açılmalarını çok önemsiyoruz. Amaç hazırlıkların ardından firma eşleştirmeleri ile ikili işbirliği görüşmelerini gerçekleştirebilmek.” dedi. Dileğimiz, Başkan Hacısalihoğlu’nun da dile getirdiği gibi bu toplantıların ekonomiye fayda sağlaması.

Editör: Haber Merkezi