ÇAY FİYATI HAYAL KIRIKLIĞI
İYİ Parti Trabzon  Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklanan çay fiyatları ile ilgili konuştu. Örs, “Cumhurbaşkanı çay fiyatını destekleme ile birlikte 3 lira 40 kuruş olarak açıkladı. Açıklanan fiyat çayın maliyetini karşılayacak bir fiyat değildir. Rize ağırlıklı olmak üzere Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde çay yetiştiren 205 bin aile korona sürecinde geçim sıkıntısı içinde iken açıklanan çay fiyatı ile dermansız bırakılmış, virüsün faturası üreticilere kesilmiştir.

Önceki yılarda Gürcistan’dan gelen ucuz işgücü ile çayını toplayan üreticinin, bu yıl bu imkân olmadığı için pahalı işgücü kullanmak zorunda kalacağını da hesaba katarsak, açılanan fiyat maliyeti karşılamaktan uzaktır. Bu fiyat el-ele baş-başa fiyatı bile değildir. Korona sürecinde açıkladığı ekonomik destek paketi ile işçi, esnaf, çiftçi ve her kesimi destekleyeceğini iddia eden AK Parti iktidarı, çay üreticisini görmezden gelmiş, üretici de hayal kırıklığına neden olmuştur” dedi.

HUKUKUN VARLIĞI OLMALIDIR!
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kenan Kuru açıklamalarda bulundu. Kuru şunları dile getirdi: “Kamu Çalışanları Kamu hizmetlerini tarafsızca sunma özelliği taşır. Dolayısıyla TÜRKAV, TİSKİ Genel Müdürü’ne yapılan saldırıyı şiddetle ret etmektedir. TÜRKAV, Kamu Çalışanlarına yapılan bu saldırıların hukuka yapıldığını öteden beri ifade etmektedir.

TİSKİ Genel Müdürü Sayın Ali Tekataş’ a da makamına giderken saldırı iddiası kamu çalışanı eşi olarak kamuoyunun önüne gelmiştir. Kamu Çalışanına yapılan saldırıyı TÜRKAV ret etmektedir. TİSKİ Genel Müdürü’ne yapılan saldırıda iddia edilen kişinin yerine, eşine Kamu Çalışanı olarak uygulanmak isteyen cezalandırmanın anlaşılmazlığıyla kabul edilemezliğini ifade ediyoruz.”

HASIR İLGİSİZ KALMADI
Korona virüs salgını ile birlikte 390 liraları bulan altın fiyatları nedeniyle özellikle kuyumculuk sektörü bu günlerde zor günler yaşıyor. Sektörün salgın öncesi en çok ilgi gören takılarından olan Trabzon hasır bileziği bugünlerde vitrinleri süslese de 460 TL'ye çıkan gram fiyatı nedeniyle ilgi görmüyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, altın takı üretiminde İstanbul ve Kahramanmaraş illerinde sonra üçüncü sırada yer alan Trabzon’da yükselen altın fiyatları nedeniyle fiziki altına talep olmayınca sektörün durma noktasına geldiğini söyledi.

Kuyumcular olarak 2020 yılında umutlarını kestiklerini, şimdiden 2021 yılına hazırlık yapmaya başladıklarını ifade eden Yazıcı, “Salgınla birlikte küresel piyasalarda altın fiyatlarında aşırı derecede bir yükselme söz konusu oldu. Ülkemiz İtalya’dan sonra altında üretim konusunda ikinci sırada. Korona virüsünde hayatımıza girmesiyle kuyumculuk sektöründe üretim durdu, düğünler ertelendi. Dünya ülkeleri altına yatırım yaptığı için altın şuanda hızlı bir şekilde rekor kırdı. Bu rekorun kırılması beklenilebilir bir rakamdı. Biz bunun 2021’de olabileceğini tahmin ediyorduk” dedi.

UNUTMA, UNUTTURMA!
CHP Trabzon İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Nil Bektaş açıklamalarda bulundu. Bektaş şunları dile getirdi: "10-166  Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlarımızı anmak ve yaşam gerçeklerini öğrenmek için  CHP Kadın Kolları olarak, Trabzon Körler Vakfı  Başkanı Seçkin Erdemli ve bedensel engelli vatandaşımız Memduh Bayraktar  ile görüştük. Yurdum da engelli olmak çok zor. Çünkü her bireyin engelli adayı olduğu dile getirilse de bu sadece söz de kalıyor. Kanunlar ve bu kanunlarla ilgili düzenlemeler, uygulandığı söylenen çözümleri hep kağıt üzerinde kalıyor.

Engelliler sağlık ve psikolojik sorunlar yanında çevresel, alt yapı sorunları, ulaşım,  sosyal hayata dahil olamama gibi engelleri de yaşıyorlar. Bozuk yollar, kazılmış kaldırımlar, engelli rampalarının yetersiz ve işlevlerinin eksik olması, insanların ve yöneticilerin duyarsızlıkları, empatiden uzak baskıcı bakışlar. Engelli her canın sosyal hayatta var olmalarına birer engel teşkil eder. Her insan birer engelli adayıdır. Unutma, unutturma.”

MUMCU YASA BOĞDU
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, evinde kalp krizi geçirerek vefat eden Belediye Hukuk İşleri Müdürü Osman Mumcu için taziye mesajı yayınladı. Başkan Ekim mesajında üzüntüsünü dile getirerek şunları kaydetti: “Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürü Osman Mumcu’nun vefatının derin üzüntüsü içerisindeyim. Merhum Osman Mumcu’ya Allah’tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Belediye camiamıza başsağlığı ve sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun.”

Editör: Haber Merkezi