İLÇELER “PEKŞEN” DEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi yarışında nefesler tutuldu. Trabzon için 5 adayın yarışacağı Parti Meclisi için ilçe başkanları da görüşlerini büyük oranda netleştirdi. Parti Meclisi için, mevcut PM Üyesi Haluk Pekşen, Milletvekili Ahmet Kaya, Musa Hacıoğlu, Erdi Çakır ve Mustafa Gültekin Trabzon adına yarışacak.

İlçe başkanlarının çoğunluğunun, mevcut PM Üyesi Haluk Pekşen’e yeniden görevine devam etmesi konusunda destek olacağı öğrenildi. Aynı zamanda Pekşen’e 9 ilçe başkanının, Musa Hacıoğlu’na 5 ilçe başkanının, Ahmet Kaya’ya da 2 ilçe başkanının açık destek verdiği öne sürüldü. İl ve Ortahisar İlçe Başkanlığı da yarış öncesinde karar aşamasında.

AMAN DİKKAT!
Koronavirüs ile mücadelede Trabzon’daki vaka sayıları artmış durumda. Çok ama çok dikkatli olmalıyız. Yeniden vaka sayılarını düşürmek için, yapılan uyarılara kulak verip buna göre davranmalıyız. Maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmeliyiz. Trabzon Valiliği, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve yetkililer uyarmaya devam ediyor. Aman dikkat. Bu sıkıntıyı aşmak için tedbiri elden bırakmayalım. Ülke genelinde vaka sayıları iyi yöne evrilirken Trabzon’da durumun tersine hiç de iç açıcı değil. Hepimiz üzerimize düşeni yapalım.

EKİM FARK YARATIYOR
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gerçekleştirdiği icraatlarla ilçesinde deta fark yaratıyor. 31 Mart seçimleri ile Başkanlık koltuğuna oturan Ekim özellikle sahilden geçirilmek istenen yola karşı duruş sergileyerek ilçesinin takdirini kazanmıştı. Daha sonra da gördük ki Başkan Ekim’in sahil bandında düşündüğü proje hayata geçerse Trabzon’un en güzel yaşam alanlarından biri olacak.

Başkan Ekim’in ilçenin turizm değerini parlatmak adına hayata geçirdiği bir diğer iş de spor alanındaki faaliyetler. Başkan Ekim ilçe sahilinde plaj futbolu, voleybolu ve hentbolu müsabakaları düzenletiyor. Bu da sosyal belediyecilik açısından takdir toplayacak bir iş. Başkan Ekim, bizce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarif ettiği sosyal belediyecilik anlayışının örneğini Trabzon’da sergiliyor.

ALTIN İŞİ NE OLDU?
Geçtiğimiz haftalarda Araklı’da altın maden çıktığı belirtilmiş ve bu olay şehirde büyük heyecan yaratmıştı. Ancak üzerinden geçen zamana rağmen bakıyoruz ki altın işinden ses seda yok. Altın işi yalan mı oldu, ya da açıklama yapmak için bir şey mi bekleniyor? Yetkililer bu konuda sessizliklerini bozsalar da heyecan yaratan altın işi konusunda Trabzonlu haberdar olsa.

MALKOÇ’UN MESAJI
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç 15 Temmuz ile ilgili açıklama yaptı. Malkoç, “15 Temmuz, tarihimizin en büyük direniş destanlarından biridir. Hain darbe gecesi kadınlarımızda, gençlerimizde, halkımızda Malazgirt’in ruhunu, Fatih’in heyecanını, Yavuz'un hissiyatını gördük. 15 Temmuz; Çanakkale ve milli mücadeledeki heyecanın, azmin, gayretin hala var ve diri olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın; feraseti, dirayeti, basireti, tecrübesi milleti darbeye karşı sokağa çağırarak tarihin yönünü değiştirmiştir. ,

15 Temmuz gecesi aziz milletin iradesi elinden alınmaya çalışıldı ancak bu millet buna müsaade etmedi. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korusun. Türkiye 15 Temmuz direnişinin ruhu ile demokrasi, insan hakları, adalet ve hakkaniyet anlayışı içinde 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir” dedi.

OBJEKTİFE YANSIYANLAR
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Yomra Belediyesi sergi salonunda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kalkıştığı hain darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisi” açıldı. Sergi vatandaşların büyük ilgisini gördü.

Editör: Haber Merkezi