SOYLU’YA SEVGİ SELİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da katıldığı bir çok programda sevgi seli ile karşılandı. Bakan Soylu, yapımı tamamlanan Of İlçe Jandarma Komutanlığı binasını da yerinde gördü.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi konu ile ilgili, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte Of İlçemizde yapımı tamamlanan İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulunduk” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise şunları belirtti: “Of İlçe Jandarma Komutanlığına çağımız standartlarına uygun bir hizmet binasını kazandıran kıymetli Bakanımız Süleyman Soylu Beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum.”

İHLAL EDEN ŞİMDİ YANDI
Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüse karşı mücadelede izolasyon tedbirlerini ihlal edenlere karşı yeni karar aldı. Karara göre Mahalle Denetim Ekipleri kurulacak ve daha sıkı denetimler yapılarak önlemleri hiçe sayanlara ceza kesilecek.

Trabzon Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekiplerinin” oluşturulacaktır. Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde;

kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra, okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personelinin görevlendirilmeleri sağlanacaktır.

Yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idarî para cezası uygulanmasının yanı sıra, konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK’nın 195. maddesi uyarınca gerekli adli işlemler başlatılacaktır.”

EKİPLER SEFERBER OLDU
Trabzon’un Of ve Hayrat ilçelerinde etkili olan aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelanların ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “TİSKİ’den aldığımız 23 araç ve 40 personel ile birlikte toplamda 70 araç 110 personel ile bölgede çalışma yürütmekteyiz. Bölgede 3 ana ishale hattı olmak üzere 51 içme suyu arızası bulunmaktadır ve bin 200 metre içme suyu hattı zarar görmüştür.

Ekiplerimiz bu arızaları gidermek için de yoğun çalışma gerçekleştirmektedir. Riskli bölgelerde evleri bulunan hemşerilerimizin etkili yağışlarda evlerinden ayrılmalarını özellikle istirham ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ELEKTRİKLER KESİLECEK
Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı; Yeşilce Mahallesi'nde yarın 13:00 ile 17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı; Soğuksu Mahallesi ve 2 ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallelerinde de yarın 09:00 ile 13:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı; Dağlıca Mahallesi, Zemberek Mahallesi, Hünerli Mahallesi, Duygulu Mahallesi, Tonya Kozluca Mahallesi, Çıtlaklı Mahallesi ve Korkutan Mahallesinde ise Salı günü 06:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

ACI GÜN
Trabzon’un sevilen doktorlarından Özel İmperial Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Cem Örgün’ün annesi Safiye Örgün hayatını kaybetti. Safiye Örgün’e Allah’tan Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Adayı Orhan Bal’ın dedesi Ahmet Karakaş da hayata gözlerini yumdu. Ahmet Karakaş’a Allah’tan rahmet geride bıraktıklarına sabır diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi