BABACAN MUHTARLARI DİNLEDİ

Yomra İlçe kongresine katılmak için Yomra’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın gündemi yoğundu. Sabah basınla buluşan Babacan öğlende ilçe kongresini yaptıktan sonra Arsin Organize Sanayi ve Sürmene ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Sürmene’den dönüşte Yomra’ya uğrayarak kısa bir esnaf ziyareti yapan Babacan daha sonra muhtarlarla buluştu. Babacan muhtarların sorunlarını dinledi sorularına cevap verdi. Babacan, “Demokrasinin olmaz ise olmazı muhtarlarımızın görüşleri, önerileri bizim için çok önemlidir. Ülkenin birçok sorunu var. Eğitimden, tarıma, ekonomiden işsizliğe kadar birçok sorun ve problemler var. Sorunları çözümü için çok geniş bir çalışma hazırladık ve hazırlıyoruz. Bir muhtarımız, ‘Yazıyorum 3 ay cevap alamıyorum.’ diyor. Her türlü sorunlarınızı ve önerilerinizi dinlemek için buradayım. Bu yemeğe geldiğiniz için tüm muhtarlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. Toplantıya yaklaşık 100 mahalle muhtarı ve partililer katıldı.

TRABZON’A YENİ MÜDÜR ATANDI

Trabzon'da DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Emre Akçalı'nın yerine Cengiz Han Kılıçaslan atandı. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevini 3 yıla yakın bir süredir vekâleten yürüten Emre Akçalı ani bir kararla Genel Müdürlük emrine çekildi. Bölge Müdürlüğüne ise Adana DSİ 6.  Bölge Müdür Yardımcılığı yapan Cengiz Han Kılıçaslan atandı. Kılıçarslan’ın kısa bir süre sonra Trabzon’a gelerek, görevine başlaması bekleniyor. Öte yandan DSİ 22. Bölge Müdürü vekili Emre Akçalı,  Doğu Karadeniz Bölgesinde yenilikçi projeleriyle öne çıkan, ülkede ilk kez uygulanan, geçirgen tersip bentleri, moloz bariyeri ve taşkın erken uyarı istasyonlarının yanı sıra, dünyanın ilk interaktif taşkın müzesini Trabzon’a kazandırmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

HOLLANDALI YATIRIMCILARA TRABZON DAVETİ

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, büyükelçi aracılığıyla Hollandalı iş insanlarını Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nde yatırım yapmaya ve Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde ortak projeler geliştirmeye davet etti. Başkan Hacısalihoğlu, “Türkiye'de önemli yatırımları olan Hollanda firmaları için Trabzon, çevresindeki ülkeler göz önüne alındığında cazip bir konumda olabilir. 220 hektarlık alanda deniz üzerine Endüstri Bölgesi kuruyoruz. Orta ve yüksek teknoloji ürünlerin üretimini planladığımız bu bölgede Hollandalı firmaların da yatırım yapmasını bekliyoruz.” diye konuştu. Büyükelçi Marjanne De Kwaasteniet ise Türkiye'de 3 binin üzerinde Hollanda kökenli şirket bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye'ye karşı yatırımda Hollandalı firmaların ilgisi var. İyi ilişkilerimiz ve Hollanda'da yaşayan 450 bin Türk kökenli vatandaşı göz önünde bulundurursak ticari ilişkilerimizin gelecekte daha da ileriye gideceği açık. Elçilik olarak olası yatırımcılara Türkiye hakkında bilgiler veriyoruz. İstanbul, İzmir, Antalya haricinde başka bölgelere de yatırımcıları yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda Karadeniz'de merkezimiz Trabzon'dur.” dedi. İkili arasındaki bu diyalog Trabzon’a yatırım konusunda umut vaat ediyor.

BU KEZ CAMİ KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Zeytinlik Mahallesi’ndeki Sahil Camii, imamının koronavirüs temaslısı olması üzerine 1 haftalık süreyle karantinaya alındı. Çarşıbaşı Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Zeynel Miraç Kobya, cami imamının anne babasının koronavirüse yakalandığını belirterek, “İmamımız da temaslı olduğu için camimiz bir haftalık süreyle karantinaya alınmıştır. İmamımız zamanının çoğunu camide geçirirdi. Tedbir amacıyla böyle bir karar alındı. Özellikle Cuma namazında oluşacak kalabalıkla birlikte yaşanabilecek bir olumsuzluğun önüne geçmek istedik. Mahallemizde şu anda hiç koronavirüs vakası yok. Olmaması için de gayret gösteriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi