EN GÜZEL UYGULAMA
Trabzon'da koronavirüs vakalarının açıklamasının ardından virüsle mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda şehrin en işlek yerlerinden olan ve binlerce insanın geçiş yaptığı Uzun Sokak, Kunduracılar ve Kahramanmaraş Caddesi’nde HES Kodu uygulaması aralıksız sürerken bir ihlale rastlanmaması sevindirdi. Trabzon İl Hıfsızssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği, tüm girişlere barikat kuran polis ekipleri, vatandaşların HES kodlarını kontrol ederek girişlere izin veriyor. 'Hayat Eve Sığar' uygulamasından vatandaşların HES kodunu sisteme girerek veya kare kodu okutarak geçişleri izin veren polis ekipleri, HES Kodu olmayanlara ise girişine izin vermiyor. Salgınla mücadelede bu uygulamayı destekliyoruz.

HELAL OLSUN BAŞKANA
Yalıncak'ta yapılacak olan plaja bölgedeki site apartman yönetimi karşı çıkınca Büyükşehir'in cevabı ne olur diye merak edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun konu ile ilgili açıklamasını 61 Saat Yayın Danışmanı Ali Savaş köşesinde şöyle yazdı: "Kabul edelim, bundan önceki belediye başkanlarının bu anlamda şehir içinde böyle bir girişimi olmadı. Şimdilerde Yalıncak plajı ile ilgili olarak sahildeki bir site apartman yönetimi şiddetle karşı çıkmış. Kıyılar betonlaşmasın diye. Hayda. Kıyıları babalarının malı gibi parselleyenler, insanların denize inmesini önlemek için yola moloz dökenlerin bir anda çevre hassasiyeti pik (!) yapmış. Buradan başkana sesleneyim dedim. Ama o ses verdi.

Bakın ne dedi: “Sahillerdeki işgalleri kaldırıp oraları halkımıza açacağız. Bizi artık Trabzonlular tanıyor, hiç kimseye imtiyaz tanımayız. Hakka ve hakkaniyete sonuna kadar riayet ederiz. Ancak yıllardır halka ait alanları kendi sitelerinin ya da otellerinin bahçesiymiş gibi kullananların da şimdi haktan bahsetmeleri enteresan olmuş. Yalıncak plajı çalışmamız oradaki 900 metrelik sahilin yeniden esas sahiplerine, yani halka, vatandaşlarımıza kazandırılmasından ibarettir.” Vesselam! Helal olsun başkana. Trabzon arkanda.

SIRA GELDİ ORTAHİSAR'A
Trabzon'da AK Parti ilçe Kadın Kolları Başkanları tek tek atanıyor. Şimdi gözler ertelenen ilçe kongrelerine çevrilmiş durumda. Özellikle Ortahisar İlçe Başkanı'nın kim olacağı büyük merak konusu olurken Halil İbrahim Demirtaş, Yasin Aydın ve Dündar Ayyıldız göreve talip olduklarını açıklamıştı. Ankara ile diyaloglar sürerken ismi üzerinde uzlaşı sağlanan Mehmet Karaoğlu'nun başkanlık için bir adım önde olduğu öne sürülüyor. Bakalım Ortahisar'da ilçe başkanı kim olacak.

UYARIDA BULUNALIM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta sonu ve gelecek hafta için hava durumu tahmin raporu yayımladı. Tahminlere göre, dünden itibaren bölgede başlayan kar yağışı, önümüzdeki hafta yurdun dört bir yanında etkili olacak. Etkisini gösterecek olan kar yağışları ile birlikte buzlanma riski ve don olayı da bekleniyor. Salgınla birlikte birçok ocağa gözyaşının düştüğü günümüzde fırtına ve çığ konusunda vatandaşımıza uyarıda bulunmak istiyoruz. Aman dikkat, bir de böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayalım.

MAĞDURUM!
Dün bir okuyucumuzdan telefon aldık. Okuyucumuz bakın neler dedi: "AKSA'ya yeni abone oldum ve borcum olmadığını teyit ettirdim. Daha sonra adıma 400 TL borç çıkarttılar. Sonrasında böyle bir borcum olmadığını da ispatladım. Ancak 400 TL daha sonraki faturalardan keseriz denilmesine rağmen halen kesilmedi. Bunun da yanında borcum olamamasına rağmen borçlu olarak gösterildiğim için onurum kırıldı, mağdur oldum. Aynı zamanda elektriğim de kesik kaldı. AKSA ve TEDAŞ'ın koordine eksikliğinden kaynaklanıyor bu sorun. Bu sıkıntının giderilmesini istiyorum. Ben yaşadım başkası yaşamasın bari."

UMARIZ PROJEDEKİ GİBİ OLUR
Trabzon’da ilk olarak Meydan Parkı ile başlayan, ardından İskenderpaşa Camii’nin içerisinde bulunduğu alanla birlikte 2. Etabı da tamamlanan Meydan Parkı Düzenleme Projesi 3. etabı ile birlikte devam ediyor. Bölgede yakımlar başladı. Temennimiz projedeki görsellerin gerçeğe dönüşmesi ve Trabzon Meydanı'nın hak ettiği değeri bulması. Bundan önce bir çok proje sadece kağıt üzerinde kaldığı için bu hatırlatmayı yapmak istedik. Bakalım Meydan Parkı 3. etabı da kağıt üzerinde mi kalacak, yoksa şehrin en güzel seyir terası gerçekten diğer illere taş mı çıkartacak. Bittiğinde göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi