DANIŞTAY’A TRABZONLU İSİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Üyeliği’ne Trabzonlu ismi seçti. Danıştay ve Yargıtay üyeliklerine gerçekleştirilen atamalar Resmi Gazetede yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atamalarda Danıştay Üyeliği’ne seçilen Esma Aksoy’un Trabzonlu olduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİ BEĞENİ TOPLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor sevgisi ile yine dikkat çekti. Trabzonspor’da bir dönem yöneticilik görevi de yürüten İmamoğlu, katıldığı bir nişan töreninde yaptığı esprili konuşma ile alkış aldı. Törende katılanlara seslenen İmamoğlu, “Büşra, ‘Başkanım yüzüklerimizi takar mısın?’ dedi. Büşra’ya hayır demek mümkün değil. Başta bir kere ikimiz de Trabzonsporluyuz. İkincisi ben buraya damat adayımızı Trabzonsporlu yapmaya geldim ama o zaten olmuş. Söz alacaktım o zaten olmuş, yakışmışlar birbirine. Umarım nikahlarını da kıymak inşallah bana nasip olur. Evliliklerinin ilk yılında da inşallah Trabzonspor şampiyon olur.” ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu sözleri Trabzonspor taraftarlarınca büyük beğeniyle karşılandı.

DİYALOĞU İYİYDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önceki gün Vakfıkebir’de idi. Vakefıkebir’de Başkan Zorluuoğlu’nun ziyaretlerini gözlemledik. Yeni yapılan grup yollarını inceleyen Başkan Zorluoğlu ilçede iki aileyi de ziyaret etti. Evde tedavi gördükleri için ailelere yardım elini uzattığını öğrendiğimiz Başkan Murat Zorluoğlu, ziyaret sırasından ailelere herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. İlçede sokak sokak esnafı gezen Başkan Zorluoğlu, hemen herkesin elini sıktı, derdini dinledi, çocukları boş geçmedi, sevindirdi. Zorluoğlu, halktan aldığı taleplerin yerine getirilmesi için de talimatlar verdi. Zorluoğlu vatandaş ile kurduğu bu diyalogla övgü aldı.

BASIN MÜZESİ İÇİN İLK TOPLANTI

Trabzon’da uzun bir süredir üzerinde çalışılan basın müzesi oluşumu netleşti.Ortahisar Belediyesi’nin alt yapı çalışması ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin iştirakiyle sağlanan çalışma, yapılan ilk toplantı ile başladı. Ortahisar Mahallesi’nde Ortahisar Belediyesi’nce kiralama usulüyle tutulan binada açılacak basın müzesinde yaklaşık yüz elli yıllık materyaller ve gazeteler sergilenecek.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İmam Hatip Abdurrahman Albayrak, Müftülük Engelli Koordinatörü İmam Hatip Davut Bayraktar ve İmam Hatip Mithat Güdü ile birlikte Körez Mahallesi'nde ikamet eden hasta, engelli ve yaşlı vatandaşları ziyarette bulundu. Hasta ve yaşlı vatandaşlarla onların aile yakınlarına, moral ve manevi destek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, Körez Mahallesi’nde oturan Osman Tanır, Adnan Ömür ve Seyfi Alp'i ziyaret eden Müftü Şükür Küçük, kendileriyle bir süre sohbet etti, hâl ve hatırlarını sordu, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi edindi. Kur'an-ı Kerim tilâvetinde de bulunulan ziyaretlerde Müftü Küçük, hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlara bol bol duâ etti, tüm hastalara Allah’tan âcil şifâlar, sabır ve metânet, yakınlarına da kolaylıklar ve sağlık afiyet temennisinde bulunarak yalnız değilsiniz, her zaman yanınızdayız mesajını verdi.

KONSEY TOPLANDI

Sektörle ilgili tüm kesimlerin temsil edildiği Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) yönetim ve bilimsel araştırma kurulları Sakarya’da toplandı. Toplantıya katılan üyeler konseyin kurumsal kimliğinin geliştirilmesi, sektörün üretici ihracatçı ayrımına gitmeden bir bütün halinde hareket etmesi, bilimsel araştırmaların arttırılması, özellikle de iklimsel değişikliklerle ilgili Dünya’nın önemsediği kriterlere öncelik tanınması konularında görüş belirttiler. Katılımcılar fındık gibi Türkiye’nin en önemli tarımsal Dünya ürünü olan fındık ile ilgili kalıcı ve kazandırıcı sürdürülebilir politikalar için uzun vadeli yol haritasının da çıkarılmasını talep ettiler. Toplantıda, ikincisi önümüzdeki yılın Ağustos ayının ikinci haftasında kutlanılacak olan Dünya Fındık Haftası etkinlikleri de ele alındı. UFK’nın bir sonraki toplantısının da Ordu’da yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi