KORKUTAN TABLO

Trabzon’da günlük 500 civarında koronavirüs vakasına rastlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, tüm dünyada vakaların arttığını dile getirdi. Yaz aylarının gelmesiyle temasın artmasının buna neden olduğunu belirten Usta ayrıca Trabzon’da 1-1,5 ay önce sıfıra inen yoğun bakımdaki hasta sayılarının ise 1’i entübe halinde 13 olduğunu dile getirdi. Usta şöyle konuştu: “Sadece ülkemizde değil dünyada da vakalar artıyor maalesef. İnsanların maske mesafe ve temizlik kurallarına uyduklarında bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz. Sürekli vurguladığımız bir şey var: Özellikle hastalık belirtisi olan vatandaşlarımızın da kendilerini bilinçli bir şekilde toplumdan izole etmelerini bekliyoruz. Bunda da eksiklikler var ki tablomuz bu şekilde geliyor. Eskisi gibi kapanmalar ve sıkı denetimlerin olmayacağını umut ediyoruz. O anlamda tedbirlerimizi alıyoruz. Aşıları randevulu veya randevusuz yaptırabiliyoruz. Maske ve mesafe de bir dayanak, fakat aşı en önemli dayanak. Vatandaşlar aşıdan kaçınmasın.” Uyarıları dikkate alıp vakaların yok olmak üzere olduğu o günlere dönülmesini temenni ediyoruz.

DEVA’DAN EKONOMİ YORUMU

DEVA Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığından Ali Kemal Bozdemir, ülkenin ekonomik krizin eşiğine geldiğini ifade etti. Bozdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan ekonomik krizi ve beceriksizliklerini gizlemek için küresel krize bağlayıp kendini aklama yoluna giden AK Parti hükümetinin uyguladıkları ekonomik politikaların beka sorununa dönüştüğünü, iflasın eşiğine geldiğini görmeyecek kadar kibir ve ego ile yönetilmeye çalışılan bir ülke haline geldik. Ekonomist olmaya gerek olmadan bile net şekilde iflasın eşiğinde olduğumuz aşikardır. Hal böyleyken popülist söylemlerle kendini aklama derdindeki tek adam yönetimine artık dur deme vaktidir. Evet dünya genelinde pandemi ve diğer nedenlerden ötürü ekonomik durgunluk var. Lakin bizim ülkemizde durgunluk değil iflasın çığlıkları var. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın söylediği gibi tek adam hükümeti bir an önce elini ekonomiden çekerek uzmanına bırakmalıdır.” Bakalım Bozdemir’in açıklamalarına nasıl bir cevap gelecek.

TECRÜBE KAZANDILAR

Ülkemiz son zamanlarda küresel ısınmanın tetiklediği doğa olayları ile savaşıyor. Bu doğa olaylarının başında da seller geliyor. Bildiğiniz üzere Batı Karadeniz’de yaşanan seller can ve mal kayıplarına neden olmuştu. Geçen yıl da aynı yerlerde yaşanan bu afetler, bu bölgede hiç mi tedbir alınmadı sorusunu akla getiriyor. Peki ya ülkemizin en çok yağış alan illerinden biri olan Trabzon ve Doğu Karadeniz bu afetlere ne kadar hazırlıklı? Derelerin ana sorumlusu DSİ açıkçası bu bölgede özellikle sel afetlerinde oldukça tecrübe kazandı. Gerek teknolojik ekipman ve gerekse nitelikli personel açısından DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, en az AFAD kurumu kadar sahada yetenekli. DSİ insansız hava araçlarını dahi her an kullanıma hazır tutuyor. DSİ’nin Adanalı Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ın da sürekli sahada olması ve etkin koordinasyon sağlaması, DSİ’nin taşkınlara her an hazır olmasındaki en büyük etkenlerden. Dileriz ki böyle afetler hiç yaşanmasın ve kimsenin burnu dahi kanamasın.

ŞENLİK VAR

Şalpazarı 201’inci geleneksel Sisdağı Kültür Şenlikleri’ne ev sahipliği yapacak. TC. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Şalpazarı Belediyesi tarafından 22-23 Temmuz’da düzenlenecek şenlik kapsamında geleneksel otçu yürüyüşü gerçekleştirilecek, yöresel sanatçılar eşliğinde halk oyunları oynanacak. Yöresel yemeklerin yapılışı, tanıtımı ve ikramının da olacağı şenliğe tüm halk davet edildi.

Editör: Haber Merkezi