O SIKINTI GİDERİLDİ
Aylarca tartışılmıştı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde PET-CT cihazı sıkıntısı. Özellikle onkoloji tedavisinde kullanılan ve hastalığın seyrini gösteren cihaz sıkıntısı yaşandığı için hastalar KTÜ’de bu hizmetten faydalanamıyordu. Artık bu sıkıntı giderildi ve bugün de yeni PRT-CT cihazı hizmete alınacak.

KTÜ’den yapılan açıklamada, “Karadeniz Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi)’ne yeni alınan PETCT cihazının hizmete alınması ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi’nin açılışı için, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın katılımıyla 27 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 14.00’de tören gerçekleştirilecektir.” denildi. Bu sıkıntının giderilmesi için elini taşın altına koyan herkesi kutluyoruz.

GÖZ ARDI EDİLMEMELİ
Trabzon şehir merkezinde hangi noktada bir alt yapı çalışması yapılsa toprağın altından bir tarihi değer çıkıyor. Son olarak da Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi çalışmalarında tarihi bir yapıya rastlandı. Yapının tarihi boyutuna Anıtlar Kurulu karar verecek ancak şu bir gerçek ki bu şehrin altının iyice irdelenmesi artık önem arz etmekte. Trabzon’un şehir merkezinin altında yer altı şehri olduğu bazı tarihçiler tarafından dillendirildiği bilinirken bu iş artık göz ardı edilmemelidir.

TAM DESTEK VERİYORUZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, üst düzey görüşmelerin hızlandırılarak Soçi Limanı’nın tekrar açılmasını istediklerini belirtti. Hacısalihoğlu, Karadeniz’e sahili bulunan ülkelerle dış ticareti geliştirme çabalarının sürdürüldüğünü ancak burada etkin bir uluslararası diplomasiye ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, “Soçi Limanı maalesef kapalı. Oysa bu şehirde 5 bin Türk yaşıyor, ticaret yapıyor ve geçmişte Trabzon’dan gerçekleştirdiğimiz ihracatla ürünlerimiz Soçi’den Rusya’nın dört bir yanına dağıtılabiliyordu. Üst düzey görüşmelerin hızlandırılarak Soçi Limanı’nın tekrar açılmasını istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Hacısalihoğlu, Trabzon için katma değerli yüksek üretim merkezi olarak planladıkları Endüstri Bölgesi Yatırım Adası ile Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu projesinin de yatırım planına alınması talebinde bulundu. Başkan Hacvısalihoğlu’nun bu sözlerine tam destek veriyoruz.

MÜJDE AÇIKLAYACAK
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ankara ve İstanbul temaslarının ardından Trabzon’a döndü. Başkan Bıyık, Trabzon’a döner dönmez de Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdem Akbay’ı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bıyık’ın önümüzdeki günlerde ilçeyi ilgilendiren müjdeli haberler vereceğini de duyduk. Bıyık ne müjdeleyecek bizler de merak etmedik değil.

SIKINTIYI CORA ÇÖZMÜŞ
Bir grup TIR konvoyunun geçtiğimiz günlerde Gürcistan’ın Gazbeki Dağı’nda hava koşullarının elverişsiz oluşundan dolayı mahsur kaldığını ve sıkıntılarını AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın çözdüğünü öğrendik. Milletvekili Cora, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile irtibat kurup Tiflis Büyükelçiliği ile sorunun aşılması için diyalog sağlamış. Aralarında Trabzonlu isimlerin de yer aldığı şoförler Milletvekili Cora’ya teşekkür ederken, biz de kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

GEÇMİŞ OLSUN KAZANCI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin tabiri caizse yükünü çeken isimdir Bahri Kazancı. Cemiyet binasının tadilatında ve bugünkü övgü alan görüntüsüne kavuşmasında da emeği çoktur. Kazancı geçtiğimiz günlerde küçük bir sağlık sorunu yaşadı ve birkaç gün dinlenmek zorunda kaldı. Kazancı’nın sağlık durumu şuanda iyi ve kendisine geçmiş olsun diyoruz.

Editör: Haber Merkezi