BU PROJELER DEVAM ETMELİ
Trabzon-Rize Caddesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi ortaklaşa gerçekleştireceği proje ile sokak sağlıklaştırma çalışması yapacak. Planlama çalışmaları tamamlanan projeye yakın bir zamanda başlanması bekleniyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu ile birlikte konuyu daha önce görüşmüştük. Sayın Başkanımızın destekleriyle birlikte Araklı’da Trabzon-Rize caddesi dediğimiz mevkide şimdilik limanın oradaki girişten otogar kısmına kadar sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçireceğiz. Bu proje ile birlikte inşallah yeni duraklar, çevre düzenleme, şehir sembolü, led aydınlatma ve sinyalizasyon, yürüyüş yolları gibi çalışmalar yapılacak. Araklı’ya güzel bir bulvar havası verecek olan bu projeyi de Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu’na ve emeği geçenlere ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” dedi. Sokak sağlıklaştırma projeleri il merkezi ve ilçelere farklı bir hava katıyor. İman dahilinde bu projelerin devam etmesi gerekli.

TARIM ÖYLE BİR MESAJ VERDİ Kİ…
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, gündem konuları ile ilgili sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuru şeklinde bir paylaşım yaptı. “Ben siyasetçiden ziyade, Genel başkanımın duruşunu, ülke meselelerine bakışını, her zaman ülkemizin büyük fotoğrafıyla yorulmasını, Devlet adamlığı modelini kendime ışık kabul etmişimdir” diyerek paylaşımına başlayan Tarım, “Yerelde hiç bir siyasi partinin mensubuyla da, yöneticisiyle de kavgaya girmem, yüz yüze geldiğimizde yüzümün kızaracağı hiç bir eylemde bulunmam, özellikle AK Parti’de olsun, CHP’de olsun, İYİ Partide olsun çok sevdiğim insanlar mevcuttur. Kendi içlerindeki kavgaların çıkış sebeplerine baktığımızda, benim bakış açım önce devletimin güvenlik meselesiyse, bırakalım İYİ Parti veya CHP’yi FETÖ’cü veya bölücü unsurlarla adı yan yana koyulan şahıs MHP’de olsa, mücadelemi yaparım. Yukarlarda kesinlikle problem çoktur, doğrular zaman geçtikçe yerine oturur, içtenlikle söylüyorum ki Trabzon’da diğer partilerde siyaset yapan insanların hiç birinin vatan sevgisi benden az değildir. Mesele tespit, analiz ve Türk milletinin köklerine inebilmek meselesidir. Ülkücü hareketin hassasiyetlerini herkesten beklemeyiz de, saygıyı herkesten isteriz. Güzel, iyi ve namuslu insan hangi parti altında olursa olsun, bu zor günlerde hepsine sağlık ve sıhhat diliyorum” ifadelerini kullandı. Bakalım, Tarım’ın bu mesajının ardından diğer partilerinden bir cevap gelir mi.

ÜRETEN KADIN GELİŞMEYİ GETİRİR
TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Göç, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Gününü kutlayarak, “Gelişmişlik toplumu oluşturan kadın ve erkeğin işgücüne ortak katılımı ile mümkün olacaktır. Üreten kadın refahı, gelişmeyi, huzur ve kalkınmayı beraberinde getirmektedir” dedi. TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Göç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde 2007'de kurulan Kadın Girişimciler Kurulunun, kadın girişimciliği konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturmasına katkıda bulunan istişari bir kurul olduğunu söyledi.

Göç, “Biliyoruz ki gelişmişlik toplumu oluşturan kadın ve erkeğin işgücüne ortak katılımı ile mümkün olacaktır. Yine biliyoruz ki kadının ülke ekonomisinde yer alması çarpan etkisi yaratmaktadır. Üreten kadın refahı, gelişmeyi, huzur ve kalkınmayı beraberinde getirmektedir. 19 Kasım bütün dünyada Dünya Kadın Girişimciler Günü olarak belirlenmiştir. Ulusal ve küresel etkinliklerle kadın girişimcilik ekosistemini bir araya getiren, girişimciliği destekleyen bu önemli gün 170 ülkede aynı anda kutlanmaktadır. Biz de Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü'nü, TOBB'un belirlediği ‘İşimin Başındayım’ sloganı ile kutluyor, tüm girişimci kadınlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu. Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü biz de kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi