AYDIN’IN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Toplu Üye Katılımı ve Ortahisar Mahalle Başkanları Sertifika Töreni’ni gerçekleştirdi. Törene Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da katıldı. Törende gördük ki Aydın, Türk siyasetinin önemli isimlerinden birisi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Aydın, ne not kağıdı ne de önünde prompter olmadan yaptığı siyasi değerlendirmeler ile salondaki katılımcıların alkışını almayı başardı. Yani diğer siyasiler gibi kâğıttan konuşmadı.

VE ORTAYA ÇIKTILAR

Törende gördük ki hem Genel Seçimler’de hem de Mahalli İdareler Seçimleri’nde İYİ Parti’den aday olan isimler de salondaydı. Bu isimlerin çoğu sandıkta mağlup oldukları günden bu yana ne ortada göründü ne de şehirde muhalefet yapacak bir yorumda bulundu. Öyle ki bu isimlerden bazılarının gazetelerde köşeleri dahi var ancak bu köşelerde siyasi yorum okuyamadık. Zira partinin Teşkilat Başkanı şehre gelince en ön sırada oturduklarını gözlemledik. Bizim gözümüzden kaçmayan bu detay İYİ Parti yönetiminin de gözünden kaçmamıştır diye düşünüyoruz.

KEŞKE KONUŞSAYDI

İYİ Parti’nin Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs de törende yaptığı konuşma ile hatipliğini öne çıkarttı. Örs, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’la ilgili de övgü dolu sözler paylaştı. Ancak Milletvekili Örs bu övgü dolu sözleri yaparken salonda yanımızda yer alan bir partili, “Mustafa Bıyık başkanımızı öven Milletvekilimiz keşke Yomra’da sıkıntı yaşarken de bir iki cümle konuşsaydı.” dedi. Bu notu da aktarmış olalım.

BÜYÜKLİMAN DİKKAT ÇEKTİ

Düzenlenen törende gördük ki özellikle, Büyükliman Bölgesi denilen ilçelerden önemli isimlerin İYİ Parti’ye katılımı sağlanmış. Bu anlamda ismi Milletvekili Adaylığı için geçen Yavuz Aydın’ın etkili olduğu düşünülebilir. İktidar partisinin bu bölgede güçlü olduğu düşünülürse önümüzdeki seçimlerde Büyükliman Bölgesi’nde seçimin zor geçeceği görünüyor.

İL BAŞKANLIĞI İYİ HAZIRLANMIŞ

İYİ Parti İl Başkanlığı’nın bu tören için iyi hazırlanmış olduğunu gözlemlediğimizin de altını çizmiş olalım. İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve ilçe başkanları törende bir sıkıntı yaşanmaması adına günlerdir hazırlık içindeydi ve bu da törene yansıdı. İl Başkanlığı Hamamizade’yi doldurarak bir nevi de gövde gösterisi yapmış oldu.

NAZİK DİLLE UYARILABİLİRDİ

Tabii ki İYİ Parti’nin töreninde eksik yanlar da yok değildi. Özellikle kürsüde bir konuşmacı varken bazı heyecanlı partililerin yüksek sesle slogan atıp sık sık konuşmanın önüne geçmeleri bir eksiklik olarak değerlendirilebilir. Bu anlarda ilçe yöneticilerinin devreye girip nazik bir dille bu heyecanlı partilileri sükûnete davet etmesi gerekirdi. Ama bu yapılamadı ve kürsüdeki Koray Aydın’ın sözü sık sık kesildi ve kendisi de bu durumdan rahatsızlığını espri ile dile getirdi. Bunlara da dikkat edilmesi gerek.

Editör: Haber Merkezi