İSTANBUL'A ÇAĞRILDILAR
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Artvin Koordinatörü olarak atanmasının ardından yeni İl Başkanı’nın belirlenmesi için süreç devam ediyor. İlk olarak temayül yoklamasının yapıldığı AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için, daha sonra Bölge Koordinatörü ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Trabzon Milletvekilleri ile ikili görüşme gerçekleştirmişti. Trabzon İl Başkanlığı için dün flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti Genel Merkezi’nin belirlenen adayları İstanbul'a çağırdığı öğrenildi. Yapılacak istişare sonrasında belirlenen İl Başkan adayının yine adayların yanında açıklanacağı ifade edildi. Diğer adaylara da, “Açıklanacak adayın” etrafında birleşip çalışmaları için tavsiyelerde bulunulacağı kaydedildi. Öte yandan aday belirleme süreci devam eden AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın, Genel Merkezin işaret edeceği adayın da kısa sürede açıklanması bekleniyor. İl Başkanlığı için Anakara’ya çağrılan isimler şöyle: “Yılmaz Büyükaydın, Sezgin Mumcu, Hasan Dilekoğlu, Selahattin Çebi, Ömer Topaloğlu, Zeki Kavanoz.”

İSTİFA ETTİ TEKLİF GELDİ
Süleyman Aydoğdu İYİ Parti’den istifa etti. Aydoğdu istifasını şu sözlerle duyurdu: “Kayıtlı olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Sahiklerinin gözü aydın olsun. Meydan sizin. İyi Parti’den istifamla ilgili geniş ve kapsamlı açıklamayı önümüzdeki zaman içinde yapacağım inşallah. Verdiğim karar üzerine istifa dilekçemi posta yolu ile Ortahisar İlçe Başkanlığı’na gönderdim. Varsa benim hakkım helal olsun. O arkadaşlarında ben de hakları olabilir, onların da helal etmelerini bekliyorum. Hayırlı ve başarılı çalışmalar dileklerimle.” Aydoğduya bu gelişmelerin ardından Demokrat Parti’den teklif geldi. Bakalım bu teklif nasıl sonuçlanacak.

SAVUNMAYI HAZIRLADI
İYİ Parti’de yaşanan sözlü atışmaların ardından savunması istenilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu savunmasını hazırladı ve partiye sundu. Bu gelişmenin ardından bakalım Çakıroğlu için nasıl bir karar verilecek. Partinin Genel Merkez nezdinde de sağlam bağlantıları olan Çakıroğlu için aksi bir karar çıkar mı çıkmaz mı bekleyip göreceğiz.

BAŞKAN KARSLI DİYOR Kİ…
Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, altyapı projelerindeki kazılar iler ilgili açıklama yaptı. Karslı, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin su isale hattını yenileme çalışmaları kapsamında şehrin merkezi alanlarında yapılan kazıların niteliği ve karşılaşılan olumsuz durumlarla ilgili bir açıklama bilgilendirme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Son 2 aydır yürütülen kazı çalışmalarında kazı sırasında sık sık eski boru hatlarının kırılması ve yüksek oranda su kaçaklarına neden olunması ve Trabzon'un Maraş caddesinde yapılan kazı sırasında eski bir yeraltı kanalı/tüneli ile karşılaşıldı. Tabi bu yapının niteliği ilgililerle incelenecektir. Bu çalışmalar yapılmadan çok önce TİSKİ yetkilileri ile görüşerek kazı öncesi bu kazı hatlarının yüzeyden haritalanmasının yapılmasının, yapılacak kazılar sırasında muhtemel zararları engelleyeceği hakkında bilgilendirme yapmıştım. Maalesef kazı çalışmaları süresince basına yansıyan ve şahit olduğumuz olumsuz hadiseler birçok tartışmayı yeniden gündeme getirecektir. O gün yaptığım açıklamayı bugün yeniden üstlendiğim sorumluluk nedeniyle yeniden paylaşmak istiyorum.” Başkan Karslı’nın bu çağrısına kulak verilmeli.

İNOVASYON MERKEZİ BİTSİN ARTIK
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, beraberinde İnşaat Komisyonu Başkanı ve TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, İnşaat Komisyonu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Çakıroğlu, İnşaat Komisyonu Üyesi ve TTSO Meclis Üyesi Ekrem Çapkınoğlu ile inşaatta yürütülen çalışmaları denetledi, ilgililerden bilgi aldı. Trabzon Teknokent sınırları içinde TTSO'ya tahsis edilen 11 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin yeni ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine ve ticarileştirilmesine yönelik alt yapıya sahip olacağını belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Fiziki altyapısını hazır hale getirme aşamasında olduğumuz merkezde eğitim birimleri, kuluçka merkezi ve Ar-Ge laboratuvarları, katmanlı üretim teknolojileri, 3 boyutlu tarama teknolojileri, Sanal ve artırılmış gerçeklik, toz metalürji, biyoteknoloji laboratuvarları ve sanal gerçeklik birimleri yer alacak” dedi. Biran önce bu merkezin bitmesini diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi