AKADEMİK FAALİYETLER SÜRÜYOR

Türk Tarih Kurumu’nca Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde organize edilen, “Yunanistan Tarafından Anadolu'da İşlenen İnsanlık Suçları: İşgalci Mağdur Olabilir Mi?” konulu sempozyuma katılmak için kente gelen Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Atatürk Araştırma Merkezi başkanlıklarının akademik kurumlar olduğunu belirtti. Kurumlarda akademik bilgi üretimi faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Hekimoğlu, “Türk kültürünü, Türk tarihini, Türk dilini Atatürk'ün koyduğu o dünya dilleri ve dünya kültürleri arasındaki alması gereken yerini sağlamak ve bu yolda ilerlemek için akademik faaliyetlerde bulunuyoruz. Tarih, dil, sanat, musiki alanında ve özellikle de hem Tarih Kurumumuzun Atatürk'ün kurduğu kurum olması hasebiyle hem de Atatürk Araştırma Mekrezi Başkanlığımızca, Türklere yönelik haksız iddialar ve ithamlara dönük akademik çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu. Hekimoğlu, bu noktada sempozyumun da bunun bir örneği olduğunu dile getirerek, 3 yıl önce de milli mücadele programı çerçevesinde bütün Karadeniz illerinde akademik ve halka açık konferanslar verdiklerini aktardı. 

MAHALLE ONLARI UNUTMADI

Akçaabat Salacık Mahallesi’nde Trabzonspor’un şampiyonluğunu göremeyen fanatikleri unutulmadı. Mahallede fanatik Trabzonsporlu olan ve hayatlarını kaybeden 3 kişi için afiş asılarak, “Sizleri Unuttuk Sanmayın. Şampiyon Trabzonspor.” Afişi hazırlayan Musa Kara, mahallede fanatik derecede Trabzonspor taraftarı olan ve her yıl şampiyonluk hayaliyle yaşayan ama son şampiyonluğu göremeyen büyükleri unutmadıklarını ifade etmek için böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. Kara, “Mahallemizde sevilen ve sayılan, aynı zamanda fanatik derecede Trabzonspor taraftarı olan Kemal Öztürk, Cemalettin Buruk ve Mustafa Buruk abilerimiz kısa süre önce hayatlarını kaybetti. Bu abilerimiz hasta Trabzonsporlu idi. Trabzonspor’umuz şampiyon olunca onları hatırlatmak adına fotoğraflarını mahalledeki en görülen bir yere astık. Çok duygusal anlar yaşadık. Bazı arkadaşlar gözyaşlarını tutamadı. Hepsine Allah rahmet eylesin.” dedi. Bu vefalı davranış takdir gördü.

KARAYOLLARI UYARDI

Karayolları Trabzon Gümüşhane yolundaki çalışma ile ilgili uyardı. Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı kavşağı-Bolu-Düzce il sınırı 0-11'inci kilometreleri arasında (Bolu Dağı Tüneli) genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul istikametinde trafik Abant kavşağından D-100 yoluna aktarılarak Kaynaşlı kavşağından tekrar otoyola katılım sağlanıyor. Anadolu Otoyolu'nun Ankara- Bolu il sınırı Çamlıdere kavşağı 18-19'uncu kilometreleri arasında bulunan Tatlak Köprüsü'nde yapılacak çalışmalar nedeniyle bu kesimde İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Ankara istikametine yönlendiriliyor. Aynı otoyolun Sapanca-Sakarya kavşakları arası, TEİAŞ'a ait enerji nakil hatlarının demontaj çalışmaları nedeniyle, iki yönlü ve 5-10 dakikalık aralıklarla kontrollü olarak trafiğe kapatılacak. Çalışmalar, 25-26 Mayıs'ta
00.00 ile 05.00 saatleri arasında yapılacak. Bu yolu kullanacak olanlara duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi