YOK MU BURAYI GÖREN?
Trabzon’un Akçaabat Hıdırnebi Yaylası’nda zamanın Trabzon Valisi rahmetli İsmet Gürbüz Civelek önderliğinde inşa edilen yayla turizminin geliştirilmesi ve bölgeye örnek olması amacıyla yaptırılan yaylakent çürümeye terk edilmiş durumda. 1998 yılında hizmete giren tesis bölgede örnek alınarak benzer işletmeler tesisleşmişti.

Şimdi ise Hıdırnebi Yaylası’ndaki tesisin kapalı olması bölgeye ziyarete gelen vatandaşların tepkisini çekiyor. Tesis neden kapatıldı ve neden yeniden hizmete açılmıyor sorusu cevabını ararken yetkililerin durum ile ilgili bir çaba içine girip girmediği de muamma. Trabzonlu’nun ödediği vergiler ile yapılan bu tesisin kapalı olması çok da iç açıcı bir durum değil. Ve bu durum turizme de darbe vuruyor. Kısa sürede tesisin yeniden turizme açılmasını diliyoruz.

HERKES AŞIYA!
Koronavirüs pandemisi ile mücadelede son günlerde aşılama konusunda ülke olarak büyük mesafe kat ettik. Bu işte emeği geçenleri tebrik ediyoruz ve herkesi aşılanmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşılamada yaş kısıtlmasının 25’e kadar indiğini duyurdu. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: “Aşı randevularında yaş sınırı 25'e indi. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular bugün. Gençlik salgına karşı harekete geçsin.” Nüfusun büyük oranı aşılanmadan bu sıkıntıdan kurtulamayacağımıza göre dediğimiz gibi herkesi aşı vurulmaya çağırıyoruz.

FOTOĞRAFLAR GERÇEĞİ GÖSTERDİ
Trabzon’da uzun yıllardır çözüme kavuşması istenen altyapı sorununa neşter vuruldu ve çalışmalar devam ediyor. Şehrin alt yapısı tamamen yenilenirken içme suyu hatları da elden geçti. Ve yapılan çalışmaları vatandaşa göstermek adına altyapıdan çıkan eski borular sergilenmeye başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu durumun fotoğrafını da paylaşarak şunları yazdı: “Altyapı çalışmalarında ortaya çıkan eski boruları gördükçe ne kadar önemli bir iş yaptığımızı anlıyoruz.” Eski boruları görünce yapılan işin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

BU GİRİŞİMLER ARTMALI
Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Üretimde Çeşitliliğin Artırılması Projesi Aronya Yetiştiriciliği kapsamında ilçeye getirilen aronya fidanları başvuru sahiplerine teslim edildi. Fidan teslimine Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Enver İskenderoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin ve Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç katıldı. Aronya ile ilgili, ülkemizde 2017 yılında ticari amaçlı bahçeler kurulmaya başlanmıştı. Vakfıkebir’de proje paydaşlarının hibe desteğiyle 20 üretici 500 metrekare alanda aronya üretimi gerçekleştirecek. Bu ve bunun gibi tarıma destek verecek girişimlerin artmasını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi