TRABZON’U BULUŞTURDU
Önceki akşam Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dillere destan bir düğünle oğlunu evlendirdi. Trabzon belki de yıllar sonra böyle bir düğüne ev sahipliği yaptı. İktidarından muhalefetine şehrin tüm bileşenleri oğul Zorluoğlu’nun düğününde buluştu. Murat Zorluoğlu gece boyunca yaklaşık iki saat kapıda gelenleri tek tek karşıladı herkesle tokalaştı, babalık görevinin hakkını fazlasıyla verdi. Zorluoğlu ailesine bir kez daha mutluluk dileyip, tebrik ediyoruz.

VAN EKİBİ TEKATAŞ’A EMANET
Malûm, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun mutlu günü olunca Van’dan da onlarca isim Trabzon’a çıkarma yaptı. Bu mutlu âna tanıklık etmek için şehre gelen isimlere refakatçilik yapmak da TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın nasibine düştü. Tekataş düğün günü gün boyunca Van’dan gelen misafirlerle ilgilendi. Tekataş da Başkan Zorluoğlu kadar ter döktü diyebiliriz bu düğün için.

YOMRA’DAN GELEN TELEFON!
Bu satırlardan birçok kez Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığında yaşanan gelişmeleri gündeme getirdik. Konunun takipçisi bir okuyucumuz bizi arayarak bakın neler dedi.

Noktasına dokunmadan aktarıyoruz: “Evet olması gerektiği gibi liyakat sahibi isimlerin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığında görev yapmasını istiyorsunuz ama bu sıkıntı sadece Büyükşehir için geçerli değil. Mesela Yomra Belediyesinde de aynı durum mevcut. Orada da basın ve halkla ilişkiler adına çalışması için bir ismin göreve başlayacağını duyduk.

Ancak ismi az irdeleyince gördük ki bu arkadaşımız zamanında AK Parti bayraktarlığına soyunmuş isimlerle yol arkadaşlığı yapmış. Bu arkadaşın liyakati tartışılır, eğitimi de bu görev için yetersiz. İlçe yönetimi ile sıkı diyalogundan dolayı bu isim göreve getirilecekmiş. Yani bu olaylar sadece Büyükşehir’de yaşanmıyor, ilçelerde de aynı sıkıntılar mevcut. Onları da yazarsanız seviniriz.”

Bizi arayan isim iyi bir Yomralı ve iyi bir siyasetçi. Telefonun ucundaki sesin anlattıkları bu yönde olsa da biz ne Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın ne de Yomra ilçe yönetiminin böyle bir gaflete düşeceğini düşünmüyoruz.

SAĞIROĞLU’NUN MESAJI
Eski Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın geçtiğimiz günlerde Yomra Belediyesine yaptığı ziyarette kendisi ve başkanlığındaki dönemle ilgili sözlerine yanıt vermişti. Dün gazetemizde yer alan ifadelerde Sağıroğlu “Eğer mahkemeye intikal eden bir şey olursa gider hesabımızı veririz. Yoksa çıkar kamuoyuna anlatırız. Buradayım, bir yere gitmiyorum. Yine seçimler gelecek ve karşılaşacağız.” dedi.

Sağıroğlu, bir sonraki seçimde aday olmak istediğinin mesajını net bir şekilde verdi. Ancak bunun için hayli erken açıklama yaptı. Çünkü aday olarak seçime girebilmenin birçok şartı var. Başta Sağıroğlu’nun hangi partiden aday olacağı konusu yer alıyor. AK Parti, yeniden kendisini aday gösterir mi? Göstermezse Sağıroğlu hangi partiden seçime girer? Sağıroğlu, Aydın’ın ifadelerine çok sinirlenmiş olacak ki biraz heyecanlı bir yanıt vermiş.

BİR SIKINTI MI VAR?
Söze Yomra’dan devam edelim. Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Yomra Belediyesini ziyaret edip hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ancak ziyarette dikkatimizi çeken bir olay vardı. İYİ Parti adına Trabzon’da belediye meclis üyeliği yapan bazı isimler Yomra’da yer almadı. Bir sıkıntı var diye düşünmeden edemiyor insan.

NESLİCAN VE KÖTÜLER
Rizeli Neslican Tay’ın yaşam mücadelesi birçok insana örnek olacak cinsten… Verdiği azimli mücadele ve güzel ruhu onu ebediyette hiç şüphesiz güzelliklerle karşılaştıracak. Ancak öyle yorumlar var ki bu mücadeleyle, bu güzel ruhla bağdaşmayacak cinsten… Kötü yorumların çirkinliği elbette Neslican’ı bağlamaz, o huzura ermiş; Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. Bu kötü yorumlardan biri profesör unvanlı Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan'a ait.

Neslican Tay'la ilgili “Ölümle yüzleşebilseydi, ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı hastalığı düşman gibi görmezdi.” sözleri büyük tepki topladı. Hastalığına karşı verdiği mücadele ile tüm kanser hastalarına umut olan, yaşam enerjisiyle herkesin sevgisini kazanan Neslican Tay’la ilgili böylesi yorumu vicdanlara bırakıyoruz. Elbette hakkaniyetli vicdanlarda bu yorum, mahkûm olacaktır!

Editör: Haber Merkezi