DEZENFEKTE İŞİ…
Koronavirüs salgını ile mücadelede hiç kuşkusuz şehir içi trafiğinde kullanılan dolmuşların hijyeni çok önemli. Bu hijyeni sağlamak adına da Ortahisar ilçesi ve diğer ilçelerdeki dolmuşlarda gidilen uygulama ile ilgili aldığımız bir telefonu paylaşmak istedik: “Dolmuşlarda haftada bir dezenfekte işlemi yapılıyor ve bu da belli bir meblağ karşısında. Belki tek bir dolmuş için bu ücret çok fazla değil ama şehirdeki bütün dolmuşçulardan alınan ücret toplanınca az bir para değil. Hem de bu işin tek bir firmaya verildiği iddiası var. Bu işi pekala belediyeler yapabilir.” Telefondaki ses çok haklı. Bu iş iddia edildiği gibi sadece bir firmaya verildi ise de bu da ayrı konusu. İlgilenilmeli bu konu ile.

EĞİTİM ÖNEMLİ!
Trabzonspor’un ve Milli Takımın başarılı file bekçileri Uğurcan Çakır ve Arda Akbulut, Trabzon Üniversitesi’ne (TRÜ) kayıt yaptırdı. Kayıt işlemlerinin ardından milli futbolcuları misafir eden Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Yetenek ve başarılarıyla şehrimizi, ülkemizi ve milletimizi her daim gururlandıran iki değerli kalecimizin eğitim- öğretimlerine devam etmek üzere Üniversitemizi tercih etmiş olmalarından büyük bir memnuniyet duydum. Bu vesileyle, bugün itibarıyla TRÜ ailesinin mensubu olan Millilerimize teşekkürlerimle birlikte Üniversitemize hoş geldiniz diyor, derslerinde ve futbol hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Spordaki başarıyı eğitimin desteklemesi gerektiğini gösteren milli isimlere eğitim hayatlarında başarı diliyoruz.

NUHOĞLU YASA BOĞDU
Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Denetleme Kurulu Başkanı Hacı Mehmet Ali Nuhoğlu hayatını kaybetti . Uzun yıllar İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Trabzon Belediyesi eski İmar Müdürlüğü personellerinden, inşaat teknikeri Nuhoğlu uzun zamandır tedavi görüyordu. Nuhoğlu’nun ölümü ailesini ve sevenlerini derinden üzdü. Nuhoğlu’nun cenazesi bugün saat 11.00’de İskenderpaşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Bostancı Aile Kabristanlığı’na defnedilecek.

GENÇLER AMAN DİKKAT!
Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü mart ayından bu yana mesai kavramı gözetmeksizin özveriyle görevlerini sürdüren doktorlar, Kovid- 19 hastalarını iyileştirmek için çabalıyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Anestezi Uzmanı Dr. Göksel Kütük, Kovid-19 salgını sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Herkesin salgın konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret eden Kütük, “Genç kardeşlerimiz hastalığın kendilerine bulaşmayacağını, yaşlıların hastalığı, ek hastalığı olanların hastalığı sanıyorlar, maalesef öyle değil. Yoğun bakımda takip ettiğimiz genç hastalarımız da oluyor. Geçen hafta 30 yaşında hemşire arkadaşımızın eşini yatırdık” dedi.

Sağlık çalışanlarının hastaları tedavi etmesinin yanı sıra onlara moral vermek adına da büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden Kütük, “Bazı sağlıkçıların nöbeti bitmesine rağmen serviste yatan hastalara destek olabilmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek adına mesaisi dışında da onların yanında iki saate yakın kalabildiğine şahit oluyoruz” diye konuştu. Bu konuda gençlere büyük görev düşüyor, hastalık ihmale gelmez. Aman dikkat diyoruz.

Editör: Haber Merkezi