REHAVETE YOL AÇILMASIN!
Trabzon'da kısıtlamalar ve sıklaştırılan denetimler neticesinde, günlük vaka sayılarında yüzde 25 düşüş olurken, yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 65'lere geriledi. Kentte, koronavirüs tedbirlerine uyulmasıyla, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında kırmızı renk ile kaplı harita, yeşil renge dönmeye başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, sevindirici olan sonuçların 'rehavete' yol açmaması gerektiğini hatırlatarak, “Kurallara sadık kalmak üzere rehavete kapılmadan yolumuza devam edersek, inşallah sonunu da getirmiş olacağız.” dedi. Umarız bu sıkıntıyı kısa sürede atlatırız.

OTELLERE YILBAŞI EĞLENCESİ YASAĞI
Trabzon İl Hıfzısıhha Kurulu, otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı programlarına müsaade edilmeyeceğini açıkladı. Alınan kararlara göre Trabzon’da otel ve konaklama tesislerinde yılbaşı kutlama programları yasaklandı. Alınan kararlar şöyle açıklandı: “Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/ balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmemesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesislerince, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/ eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunulmayacaktır.” Bu konudaki tartışmaların böylelikle önüne geçilmiş oldu.

BARO’DAN DAVA
Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile başlatılan kısıtlamalar devam ederken Trabzon Barosu’ndan flaş bir hamle geldi. Trabzon Barosu tarafından, İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarihinde yayınlanan ve 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların 10:00-13:00 ve 13:00-16:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarını kullanımının yasaklanması ile ilgili genelgenin, Seyahat özgürlüğünü kısıtlarken içerisinde ölçülülük ilkesi barındırmayan ve alternatif çözüm önermeyen bu düzenleme, temel hak ve özgürlükleri kanuna aykırı olarak, hakkın özüne dokunur şekilde ve ölçüsüz olarak ihlal ettiği gerekçe gösterilerek, bu yönünün iptali için yürütmenin durdurulması talebi ile Danıştay’da dava açıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Odabaşoğlu'nun kişisel bilgilerini sosyal medyada paylaşan CHP Gençlik Kolları Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen suç duyurusu sonrasında yaptığı açıklamada, “Kişisel bilgileri hedef göstererek paylaşan CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaparak şikayette bulunuldu. Kişiye ait özel bilgilerin ve adresinin sosyal medya hesabından hukuka aykırı şekilde paylaşılmıştır. Biz de konuyu mahkemeye taşıdık. Bu durum hem siyaseten hem de ahlaki olarak hoş bir davranış değildir.” dedi. Bu iş bakalım nasıl sonlanacak?

TTSO’DAN AKARYAKIT İNDİRİMİ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Shell UZL Filo arasında imzalanan protokolle, oda üyesi firmaların Türkiye genelindeki tüm Shell istasyonlarında akaryakıt indiriminden yararlanması sağlandı. Hacısalihoğlu, çevrimiçi olarak düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, TTSO üyelerinin firmaları için kullandıkları akaryakıtları indirimli olarak alabilmeleri için çalışma başlatıldığını belirterek şunları söyledi: “Odamız ile Shell – UZL Filo arasında imzaladığımız protokolle, üyelerimiz Türkiye geneli tüm Shell akaryakıt istasyonlarındaki alımlarda indirimden faydalanacaktır. Shell için araç sayısı değil 1 ay boyunca alınacak yakıt tutarı üzerinden indirim sağlanmaktadır. Buna göre, üyelerimizin her ay toplam kullandıkları yakıt miktarı KDV hariç 100 bin lira için benzin ve motorinde yüzde 6, 100 bin – 250 bin için benzin ve motorin yüzde 7, 400 bin ve üzeri için benzin ve motorinde yüzde 8 indirim uygulanacaktır. 2 yıl geçerli olacak anlaşmada indirim olabilmesi için 2 ay üst üste aynı tutarlarda yakıt performansı gösterilmesi zorunludur” dedi.

Editör: Haber Merkezi