ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BAŞARI

Türkiye genelinde yapılan YKS sınavında Trabzon’da birçok öğrenci başarıyla ter döktü. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il genelinde 24 öğrencinin ilk bine girdiğini açıkladı. Vali Ustaoğlu, “2022 Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarına göre ilimiz genelinde 24 öğrencimiz ilk bine girerek şehrimize yakışır bir başarıya imza atmıştır. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Futbolcusu Kaan Moradoğlu YKS’de 898’inci olurken, Trabzon 1’incisi Türkiye 214’üncüsü de Akçaabat Fen Lisesi’nden çıkmıştı. Akçaabat Fen Lisesi öğrencisi Selcen Çelik, Trabzon 1’incisi olmuştu. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

YENİ BAŞKAN UĞURBAŞ

Trabzon Eczacı Odası Başkanı Çetin Kansız’ın Türk Eczacılar Odası’nın atıl durumda bulunan şirketi EGAŞ’ın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmesinin ardından, dikkat çeken yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. EGAŞ’ı yeniden ayağa kaldırmak için uzaktan bu görevi yapamayacağını düşünen Kansız, bizzat orada olması gerekliliğini düşünerek Trabzon Eczacı Odası başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı. Kansız’ın görevinden ayrılmasının ardından Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu kendi içerisinde seçim yaptı. Yapılan seçimde Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Uğurbaş Aslan, Trabzon Eczacı Odası yeni başkanı seçildi. Trabzon Eczacı Odası’nın ilk kadın başkanı olan Uğurbaş, “Teslim aldığım bu görevi layığıyla yerine getirmeye çalışacağım.” dedi. Uğurbaş, yeni seçimin yapılacağı 2023’ün Eylül ayına kadar bu görevi yürütecek. Biz de bu vesile ile Uğurbaş’a görevinde başarılar diliyoruz.

ÇEVRE MEVZUATI BİLGİLENDİRMESİ

Trabzon Ticaret ve Odası (TTSO) tarafından düzenlenen Çevre Sorunları Panelinde, oda üyesi firmalar bakanlık yetkilileri tarafından çevre koruma süreçleri ve mevzuatı konusunda bilgilendirildi, soruları yanıtlandı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Çevre sorularının gerçek anlamda çözümü konusunda neler yapılabileceğinin konuşulması, kanuni düzenlemelerle ilgili gerekli bilgilendirmelerin olması adına bu toplantıyı düzenledik. Danışman firmalara yatırımcıların yönlendirilmesi noktasında önemli görev düşüyor. Sorunların işin başında çözülmesi veya yatırım yapılmışsa en az zararla geleceği planlama açısından danışman firmalarımız sürece büyük katkı sağlıyor. Bu açıdan biz danışman firmalarımızı çok önemsiyoruz. İnanıyoruz ki onlar da üzerine düşeni yapıyorlar. Kanuni düzenlemeleri bizlerin uygulaması konusunda bakanlığımızın hassasiyetlerini biliyoruz. Amacımız birlikte yaşadığımız bu coğrafyanın en ideal şekilde; bir taraftan yaşam standartlarının yükseltilmesi diğer taraftan ekonomiye olan etkisi dikkate alınarak geleceğin planlanmasıdır.” dedi. Toplantının daha sonra yapılan panel kısmında bakanlık yetkilileri TTSO üyelerinin çevre mevzuatı ve uygulamalarla ilgili sorularını yanıtladı taleplerini aldı. Başkan Hacısalihoğlu, panele katılan bakanlık yetkililerine günün anısına plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi