ÖNCE BURAYA EL ATIN!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Hisar Kent Projesi açıklanmış ve Ortahisar Mahallesi’nde restorasyon çalışmaları ile tarihin ön plana çıkmasının hedeflendiği dile getirilmişti. Çalışma hayata geçerse tabii ki takdir alacaktır. Ancak aynı bölgeden gelen bir fotoğraf durumun tezatını ortaya koydu. Bırakın restorasyonu, aylar önce alt yapı çalışması için kazılan yolun halen düzelmediği ortada. Artık buralara bir el atılmalı. Bu bölgeden her gün yüzlerce araç ve insan geçiyor. Durum böyle iken bölge için açıklanan projelerin nasıl hayata geçeceği de merak konusu.

HERKES HER İSTEDİĞİ YERE ARAÇ ÇEKERSE

Trabzon Atatürk Alanı’ndaki köprü altında yer alan taksi durağı ile ilgili gazetemize gelen bir eleştiriyi yazmadan edemedik. Eleştiri şu ki taksi durağındaki taksi sahipleri kendi özel araçlarını da taksilerin çekilmesi için bırakılan alana çektiklerinden köprü altını adeta esir almışlar. Bu durum da o alanda trafik karmaşasına neden olmakta. Vatandaş bu konunun çözülmesi istiyor. Öyle ya herkes her istediği yere araç çekmeye kalkarsa şehrin hali ne olur, onu düşünmek bile istemiyoruz. Konu ile ilgilenenlere duyurmuş olalım.


BU NE PERHİZ BU NE TURŞU?

Trabzon’da bazı medya kuruluşları sergiledikleri yayın politikası ile iktidarla çok da sağlıklı ilişki kuramıyor. Bu şehirde iyice hissediliyor. Ancak buna rağmen bazı iktidar belediyelerinin çalışanlarının halen mesai dışında bu bahsi geçen medya kuruluşlarında görev yaptıkları bilinmekte. Bu da insanın aklına “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” deyimini getiriyor. İktidar belediyeleri bizce bu konuya eğilmeli. Biz iyi niyetliyiz. Uyarmış olalım.


ESNAF ZİYARETİNE ÇIKAMIYORLARMIŞ

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, iktidara sert eleştirilerde bulundu. Çiçek, “Biz sürekli köylerdeyiz, esnafla buluşuyoruz, kırsallardayız. Şunu söyleyebilirim ki vatandaştan hiç olumsuz tepki almadık. İddia ediyorum, daha önce basın aracılığıyla çağrıda da bulunmuştum, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya onun istediği bir yerde esnaf ziyaretine çıkabiliriz. Üzülerek söylüyorum bugün memleketi bu hale getirdikleri için esnaf ziyaretlerine çıkmak konusunda güçlükler çekiyorlar. Yine söylüyorum aldığımız tepkiler çok olumlu. Bunu hepimiz seçim akşamı göreceğiz.” ifadelerini kullandı. İktidar kanadından bakalım Çiçek’e ne cevap gelir.

Editör: Haber Merkezi