GÖREV OLARAK GÖRÜYORUM!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atila Ataman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya destek verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Ataman şunları dile getirdi: “GAP’ta harcanan para 38 milyar dolardı. 1998 senesi itibariyle terörle mücadeleye harcanan para 108 milyar dolardı. Biz terörle mücadeleye o kadar parayı harcamış olmasaydık 3 adet daha Harran Ovası sulaması ve Mardin Ceyhan Pınar kanalları yapmış olacaktık.”

Ataman, sözlerine özetle şu şekilde devam etti: “Türkiye bir mücadele veriyor. Siyaset mutlaka yapılacak. İktidar bütün rejimlerde, muhalefet ise sadece demokrasilerde var. Dünyanın en büyük ekonomileri Almanya, Japonya, hatta Kore. Ama onların ne dediğinin Ortadoğu’da karşılığı yoktur. Türkiye’nin bu bölgede ne dediği kıymetlidir. Çünkü Türkiye’nin özgül ağırlığı vardır. Türkiye siyasetinde de Trabzon’un ne dediği önemlidir.

Bugün, sevin ya da sevmeyin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da Trabzonlu var. Yine, kabinede 4 tane Trabzonlu bakan var. Bu vesile ile, yapılan saldırıları suçun şahsiliği ilkesini bir tarafa bırakarak Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Süleyman Soylu’dan kurtulalım da isterse memleket de batsın zihniyetini şiddetle reddediyorum. Bu manada Cumhurbaşkanımıza da, Bakanımıza da sahip çıkmayı bir görev olarak görüyorum.”

İDDİALAR YANITLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da daha önce çöplük olan ve şu anda Cami, Gasılhane, Kuyumcu Kent, Avrasya Pazarı gibi yapıların yapıldığı Pazarkapı bölgesi ile ilgili konuştu. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in, bu bölgede yapılan yapıların, bölgenin eskiden çöp alanı olması nedeniyle sorun oluşturup, oluşturmadığı şeklinde ki sorusunu yanıtlayan Başkan Zorluoğlu, “Avrasya, Gasılhane meselesi ile ilgili olarak orada zemin etütleri yapıldı. Çöple ilgili gereken ölçümler yapıldı. Gaz çıkışı olmadığı, güvenlik bakımından risk oluşturmadığı tespit edildi. Çalışmalar yapıldı, sorun teşkil etmiyor. Orada çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında orası çöplükten eser kalmayan, Trabzon’a değer katan yer olacak.” dedi. Bu iddialar da cevap bulmuş oldu.

BAĞIMSIZLAR DA İMZALADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda Millet İttifakı Meclis Üyeleri ortak açıklamada bulundu. İYİ Parti Meclis Üyesi Neşe Ay’ın okuduğu açıklama şöyle: “Çin Cumhuriyeti’ni 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulmü insanlığa karşı suçtur ve ne yazı ki halen devam etmektedir. Terörle ve radikalizme mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır. Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; İşkence, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlara karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.

ABD; İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi olan 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman hakların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler’in gündemine taşımasını beklemektedirler. Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.” Açıklamaya Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyeleri Davut Çakıroğlu ve Ali Osman Aydın da imza koydu.

Editör: Haber Merkezi