EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ 

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (TTSO) yönetiminde yer aldığı Ortahisar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Protokol Yürütme Kurulu (PYK) toplantısı gerçekleştirildi. PYK Başkanı ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, PYK üyesi ve TTSO Başkanı Yardımcısı Tolga Avcı ile okul müdürü Halil İbrahim Aydın'ın katıldığı toplantıda, okulda yürütülen projeler ve genel ihtiyaçlar hakkında değerlendirmede bulunuldu.


TRABZONLU KOMUTANIN ACI GÜNÜ

Trabzon Eski Deniz Komutanı, Akdeniz Bölge Komutanlığı Karakol ve Çıkarma Komodoru Deniz Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu'nun annesi Binnaz Dayıoğlu Mersin'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dayıoğlu'nun cenazesi dün ikindi namazının ardından Araklı Özgen Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.


SUİÇMEZ GÜVEN TAZELEDİ

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın 19-20 Mart 2022 tarihinde Ankara’da yapılan 48. Olağan Genel Kurulu’nda Trabzonlu Baki Remzi Suiçmez yeniden genel başkanlığa seçildi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığına yeniden seçilen Suiçmez, yaptığı açıklamada; “Beni ülkemizde gıdaya ulaşma krizinin yaşandığı, gıda tedarik zincirindeki sıkıntıların, gıda ürünleri arzının zorlaştığı, gıda üretiminin yapılmasının zor olduğu dönemde bu zor göreve yeniden layık gören bütün TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın değerli delegelerine, bana her zaman destek olan Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim kuruluna ve delegelerine en içten dileklerimle teşekkür ederim. Toprağa, suya, doğaya duyarlı insanlık için üretmeye, üreticinin ve meslektaşının haklarını savunmayı ilke edinerek, vatanseverlik duygusuyla hep birlikte, bütün dostlarım ve paydaşlarımızla çalışarak doğruları söyleyerek aydın namusu ile Türkiye tarımına hizmet etmeyi hedefliyorum bu çıktığımız yolda başarmak için herkesin desteğini bekliyor teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


KTÜ’DEN HEYET TEBRİZ’E GİDECEK

Karadeniz Teknik Üniversitesi uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi adına Tebriz Üniversitesi ile çevrim içi bir toplantı düzenledi. Toplantıda iki üniversite arasında olası Çift Diploma Programı açılması, eş danışmanlı doktora eğitimine daha çok alan açılması ve misafir araştırmacıların karşılıklı olarak kabulüne olanak sağlanması hususları görüşüldü. Bu bağlamda, Mayıs’ta KTÜ’den bir heyetin, Tebriz Üniversitesi'ni ziyareti gündeme geldi. Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Safar Nasrollahzadeh, Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosu Çetin Taner, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Temiz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Yılmaz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Asim Kadıoğlu, Teknoloji Transferi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Köse, Tebriz Üniversitesi Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Saeid Shojaei, Uluslararasılaşma Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Tüfekçi ve Uluslararasılaşma Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Esra Elif Nartok katıldı.

Editör: Haber Merkezi