BAŞKENT’TE ARAKLI BULUŞMASI

Başkent Araklı Derneği (BADER), Ankara’da düzenlediği iftar yemeğinde Trabzonluları bir araya getirdi. Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı iftar yemeği siyaseti, bürokrasiyi, iş dünyasını ve vatandaşları buluşturdu. BADER’in düzenlediği iftar yemeği öncesi Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyarak dua etti. İftar yemeğinin ardından, BADER Başkanı Tacettin Çebi davetlilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Selamlama konuşmasının ardından Çebi, amaçlarının Ankara’da hemşerilerine, tüm Trabzonlulara doğup büyüdükleri şehrin tarihini, sanatını, kültürünü ve folklorunu tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcılığını sağlamak olduğunu söyledi. Derneğin yıllar geçtikçe tüm hemşerileriyle kucaklaşmayı başardığını ve Trabzon’dan Ankara’ya herhangi bir nedenle gelenlerin sorunlarını gidermeye çalışan bir kurum haline geldiğine değinen Çebi, “Hizmet yoğunluğu artarak devam etmekte. Başkent Araklı Derneği olarak kuruluş amacımıza uygun, Ankara’da ve diğer illerde yaşayan hemşehrilerimize ulaşmak, onların dertleriyle hemhal olmak en büyük gayemiz ve hedefimiz. Bizlere destek olan iş insanlarına, bürokratlara ve devlet büyüklerine en kalbi duygularla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi yalnız bırakmadıkları için kendilerine şükran ve minnet borçluyuz. ” dedi. Çebi, konuşmasının sonunda Ramazan ayında güzel bir ortamı hemşehrileri ile paylaşmaktan dolayı yaşadığı manevi haz için Allah’a şükrettiğini belirterek katılımcıların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bu tarz iftarlarla gurbette yaşayan Trabzonluları bir araya getirenleri tebrik ediyoruz.

KARA’NIN ESNAF ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkâr odalarına ziyaretlerini sürdürdü. Kara, Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Murat Günaydın, Trabzon Otel ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş, Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Yazıcı, Trabzon Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Kara, 2022 yılı içinde gerçekleştirilen seçimlerle göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyelerine yeni görev dönemlerinde başarı dileklerini ileterek, “Amacımız odalarımızla elbirliği içinde başarılı çalışmalar yapmaktır.” dedi. Başkan Kara’nın bu ziyaretlerinin Trabzon’a katkı sunmasını diliyor biz de odaların biraz daha el birliği içerisinde çalışmasını temenni ediyoruz.

KAMPANYAYA TAM DESTEK

Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, beraberindeki komutanlarla birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaretti. İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, büyük ses getiren “Mutluluğa Kurşun Sıkma” kampanyasının Türkiye’ye örnek oluşturduğunu ifade ederek kampanyaya iş dünyasından da destek beklediklerini söyledi. Şen, “Kampanya hiçbir kurumun logosunu taşımamaktadır. Kampanya Trabzon’da başladı ama kısa sürede bütün Türkiye sahiplendi. Bu alanda da Trabzon liderliğini göstermiş oldu. Bu bilinçlendirme çalışmasında bir kişinin dahi canını kurtarmak hepimizi mutlu edecektir.” dedi. Hacısalihoğlu da Albay Şen’e bugüne kadar yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, “Toplumsal bilinçlenmeye sağladığınız katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ülkemizde kanayan bir yaraya karşı çok güzel bir kampanya ile mücadele başlatılmış oldu. Hepimizin ortak sorumluluğunda olan bu güzel kampanyaya destek vermekten iş dünyamız da gurur duyacaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak çalışmalara da aktif katılım sağlamaktan memnuniyet duyarız.” diye konuştu. Bu vesile ile bir kez daha çağrı yaparak yorgun mermi olayının önüne geçilmesi için “Mutluluğa Kurşun Sıkma” diyoruz.

Editör: Haber Merkezi