BAKAN KOCA’DAN TRABZON’A MESAJ
Trabzon'da koronavirüs aşılamasında ilk doz aşı oranının yüzde 75'i geçmesinin üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Daha güzel günler göreceğiz Trabzon, motorları maviliklere süreceğiz. İlk doz aşı oranında yüzde 75’i aşan Trabzon’a saygılar!” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE KURSUNA KAYITLAR BAŞLADI
Ortahisar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursuna kayıtlar başladı. Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kursa, 24-30 Ağustos tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi’ne bizzat giderek ya da internet üzerinden ekurs. meb.gov.tr adresinden de başvuru yapılabiliyor. Kurslarda Kovid-19’dan korunma tedbirlerine uygun olarak eğitim verilecek ve düzenli olarak kontroller yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her yıl yüzlerce öğrencinin Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği üniversiteye hazırlık kurslarından yükseköğretim kurumlarına yerleştiğini kaydederek şöyle konuştu: “Eğitim söz konusu olunca Ortahisar Belediyesi olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimle ilgili belediyemize gelen bütün talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte düzenlediğimiz kurslarımız da eğitime destek faaliyetlerimizden sadece biri. Üniversite okumak isteyen bütün gençlerimizi kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz. Kurslarımızda soru kitapçığı, konu anlatımı ve test kitabı gibi her türlü eğitim materyalini ücretsiz olarak öğrencilerimize sağlıyoruz. Diğer yandan çok iyi, deneyimli, her biri kendi branşlarında uzman, nitelikli bir eğitim kadromuz var. Her yıl düzenlediğimiz kurslarımızdan bugüne kadar binlerce öğrenciyi yüksek eğitim programlarına yerleştirdik.”

AVRASYA PAZARI’NIN TEMELİ ATILACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Avrasya Pazarı Esnafları Derneği ev sahipliğinde Tarihi Avrasya Pazarı İnşaatı Temel Atma Töreni düzenlenecek. Avrasya Pazarı'nın daha önceden temel atma töreninin 14 Ağustos Cumartesi günü yapılacağı duyurulmuştu. Ülkemizde yaşanan sel felaketleri sebebiyle ertelenen temel atma töreni 27 Ağustos Cuma günü saat 15.00'da Pazarkapı Mahallesi, itfaiye arkasında düzenlenecek.

TMO FINDIK ALIMLARINA BAŞLIYOR
Akçaabat Ziraat Odası’ndan yapılan bilgilendirmede TMO’nun Trabzon’da fındık alımlarına başlanacağı açıklandı. Fındık fiyatları ise Giresun kalite kabuklu fındık 27, levant kalite kabuklu fındık 26,5 ve kabuklu sivri ve diğer kabuklu fındıklar 25,5 TL olarak belirlendiği kaydedildi. Fındık alımlarının 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle başlayacağı ifade edildi. Trabzon Akçaabat Ziraat Odasından yapılan bilgilendirmede, “Toprak Mahsulleri Ofisi 2021/2022 yılı fındık alımı kapsamında Akçaabat Ekip Şefliği 6 Eylül 2021 tarihinde Şinik Organize Sanayi Mahallesi 1 Nolu Cad. No:12 adresinde fındık alımlarına başlayacaktır. Randevu almak için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olunması ve kaydın güncelleştirilmesi gerekmektedir. Randevular, internet üzerinden alınacaktır. Üreticiler randevularını http://randevu.tmo.gov.tr adresi üzerinden alacaktır.” denildi.

BELEDİYELERİ BIKTIRDILAR!
Trabzon'da en rahatsız edici sorunlardan bir tanesi de gelişi güzel etrafa yapıştırılan afişlerin oluşturduğu görüntü kirliliği. Son günlerde özellikle doğalgaza geçişin gerçekleşeceği mahallelerde kurumsal firmaların gelişi güzel şekilde yolların, apartmanların demir korkuluklarına duvarlara yapıştırdıkları astıkları reklam tanıtım afişleri belediyecilerin de başına bela olmuş durumda.

Ceza uygulasalar bile firmalar asmaya devam ediyormuş. İlgili firmalar, “Bize ceza kesen olmadı, gerekli izinleri de alıyoruz.” deseler de ilanların asıldığı yapıştırıldığı yerlere izinle de müsaade edilmesi söz konusu değil. Billboardlar, raketler, yerel gazeteler, izinli el ilanı dağıtılabilecek yasal imkanlar var iken böyle yasadışı şekilde tanıtım yapılmamalı. Belediye yetkilileri de bu konuda vatandaşlardan olmadık yerlere izinsiz afiş asanları belediyeye bildirmelerini istiyor.

Editör: Haber Merkezi