KÖKLÜ MEDENiYETiN MERKEZi HALiNDEYiZ

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’un fethinin 560. yılını büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını söyledi. Balta mesajında şunları dile getirdi: “Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de birçok alanda önemli misyonlar üstlenmiş bir şehirdir. Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Trabzonumuz dün olduğu gibi bugün de, vatanın kendinden beklediği en yüce vazifeyi gözünü kırpmadan yerine getiren şehitleri ile Türk-İslam sancaktarlığını yapmaya devam etmektedir.” Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Trabzon’un fethinin 560’ıncı yıl dönümünü kutladı. Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği Trabzon’umuz, tarih boyunca gerek stratejik konumu, gerekse sosyo-ekonomik pozisyonu itibarıyla her dönem önemini korumuş kadim bir şehirdir. Trabzon insanı, tarihin en eski çağlarından günümüze devletine, milletine bağlı, geleneklerine sahip bir anlayış sergilemişlerdir. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanları rahmetle anmak, hatıraları önünde saygıyla eğilmek ve bıraktıkları mirasa sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak başlıca görev ve sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Trabzon’un fethinin 560’ıncı yıl dönümü vesilesiyle, bu güzel şehri bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere, üzerinde yaşadığımız bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve hürmetle yâd ediyor, tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

PLANLANAN HİZMETLER GÖRÜŞÜLDÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Müdürlüğü Görsel ve İşitsel Yapımlar Daire Başkanı ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Vakfıkebir Belediyesi’ni ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Müdürlüğü Görsel ve İşitsel Yapımlar Daire Başkanı F. Fatma Öztürk beraberinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Vakfıkebir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Vekili Özer Aktaş ile bir süre görüştüler. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada; Vakfıkebir İlçesi’nde spor alanında yapımı devam eden ve planlanan hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu açıklandı. Ziyarette AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet uzun, belediye Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut ve yüklenici firma yetkilileri de hazır bulundu.

KÖSEOĞLU’NUN MESAJI…

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, Şırnak’ta 3 gün süren Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı ile ilgili paylaşımda bulundu. Köseoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Şırnak’ta 3 gün süren ve 22 ilden toplam 194 Belediye Başkanının, il başkanlarının, il yerel yönetimler başkanlarının, il genel Meclis Başkanlarının katıldığı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki başkanlığında Bölge Yerel Yönetimler istişare toplantımız sona erdi. Hendek ve çukur operasyonları ile yakılıp yıkılan bir şehrin 3-4 yılda yeniden yapılması, küllerinden modern bir şehir oluşturulmasının hikayesini dinledik Şırnak’ta. Şırnak’ta başarılı hizmetler ortaya koyan ev sahibimiz Belediye Başkanımız Mehmet Yarka’ya, il başkanımız nezdinde tüm il ve ilçe teşkilatlarımıza ve toplantının oluşmasına ve verimli geçmesine katkı veren tüm başkanlarımıza tebrik ve teşekkürlerimle.”

Editör: Haber Merkezi