NE HAS ETTUK DEDİ…

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Adana Demirspor’u 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. Bordo mavililerin gösterdiği bu başarı bazı çevrelerde hazımsızlık yaratırken Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi Şükrü Kuleyin bu hazımsızlara seslendi. Kuleyin’in açıklamaları şu şekilde: “Has Ettuk. Yıllardır haksızlığı hak kabul etmiş olan hazımsızlara sesleniyorum. Beyler; hepiniz olmuşsunuz pirupak. Sanki sütten çıkmış ak kaşıksınız mübarekler. Biz sizin; cemaliye evvelinizi çok iyi biliriz. Sizin adalet anlayışınızı yesinler. Şimdi; çok merak ediyorsanız sizi rahatlatalım. Bu sene her konuda has ettuk. Trabzonsporlular olarak bir değil biz olduk. Bu sene sahada kazandıklarımızı masada kaybetmedik. Trabzonsporluların gücünü her yerde hissettirdik. Bize her yer Trabzon sözünü ezberlettik. Her ile plakasını ve aidiyetini hatırlattık. Yıllardır emekleri çalınan, alın terlerine saygı duyulmayan, Trabzonsporlu çocukların bu sene haklarını yedirmedik. Kahpe düzene isyan ederek, haksızlıklara karşı boyun eğmedik, adaletsizlikler karşısında her geçen gün biraz daha büyüdük. Yıllar sonra yeniden küllerimizden doğarak var sisteminin de katkısı ile egemen güçlerin takımlarına boyun eğdirerek şampiyonluğa ulaştık vesselam. Şimdi boşuna başarısızlıklarınıza bahane aramayın. Şampiyonluğumuza leke sürmeye kalkmayın. Yıllardır yaptığınız haksızlıklara karşı dik durduk ve hakemleri manipüle etmenize mani olarak, ne mi ettuk, şampiyon olarak ne has ettuk.”

İLK MEZUNLAR VERİLDİ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliğinde gerçekleştirilen Küresel Medya Okulu’nda sertifikalı gazetecilik eğitimlerinin ilki tamamlandı. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi İstanbul Galata Kampüsü’nde yaklaşık bir ay süren ve hibrit modelle yapılan eğitimlerin kapanış dersini usta foto muhabiri, duayen gazeteci Coşkun Aral verdi. Gazetecilikte yarım asırlık tecrübelerinden anekdotları videolar ve fotoğraflar eşliğinde anlatan Coşkun Aral, konuşmasında dürüstlük, tarafsızlık ve vicdan vurgusu yaptı.

AKGÜL’DEN TEŞEKKÜR

Yomra Belediyesi tarafından yapılarak bitme aşamasına gelen Hürriyet Parkı’nın inşaat alanını gezen İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a teşekkür etti. Akgül yaptığı açıklamada, “İlçe Teşkilatı olarak, Yomra Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanma aşamasına getirilen Hürriyet Parkı inşaatını gezdik. Her geçen gün Yomra’mızın kabuğunu kırdığı ve çağ atladığı daha net bir biçimde görülüyor. Her türlü zorluğa göğüs gererek, bir zamanlar hayal dahi edilemeyen böyle güzel bir eseri daha Yomra’mıza kazandıran, Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ı bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz. Yomra’mız daha nice böylesi eserler kazanacak.” dedi. Hürriyet Parkı, Ramazan Bayramı’nın 3. günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı törenle açılacak.

ÖZEL ÇOCUKLAR BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR

Trabzon Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen e Twinning projesi kapsamında öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerinin yanı sıra sosyal becerilerinin geliştirmesi amaçlanıyor. Projenin Türkiye’den 7, Romanya’dan 8 ortak üye tarafından yürütüldüğünü belirten Okul Müdürü Kemal Kocaman, “Özel gereksinimli öğrencilerimiz için hazırlanan e Twinning projesi ile öğrencilerimizin kendisiyle benzer eğitim ortamında eğitim gören akranlarıyla ulusal ve uluslararası boyutta ortak çalışmalar yürütmesini, etkileşim içine girmesini sağlamak, ortaklarımızla yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz becerileri daha etkin bir şekilde vermek için yola çıktık.” dedi. Ortak ürünlerin, işbirlikçi çalışmaların yaygın bir şekilde kullanıldığı projede öğrencilerin sürece etkin bir şekilde katıldığını belirten Proje Koordinatörü Ali Haydaroğlu, “Takvim hazırlama, ortak pano etkinliği, farkındalık günü etkinlikleri, meydan okuma videoları gibi çok sayıda ürün proje boyunca öğrencilerimizle birlikte yürütülmüştür. Proje sürecinde öğrencilerimiz akademik anlamda, öğretmenlerimiz mesleki anlamda gelişmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi