YER GÖSTERİLECEK Mİ?
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı öneri ile dikkat çekmişti. Avni Aker'e Şike Anıtı dikilmesini öneren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağmışız üyesi Davut Çakıroğlu kısa sürede sosyal medyada taraftarlardan ilgi gördü.

Çakıroğlu konu ile ilgili yaptığı yeni açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kamuoyunun hassasiyet gösterdiği ancak sahip çıkmadığı bir konuydu gündemim. 1.Lig'e yükselme maçında Hekimoğlu Trabzon kulübümüz Sayın Başkan Celil Hekimoğlu'nun maç öncesi bütün dikkat çekme çabasına rağmen popüler futbol tabiriyle doğrandı. Bir kez daha gördük ki Trabzon futbolda ülkenin zencisi. Trabzonspor'un 2011 yılında çalınan 4.kupası ve geçen yıl yine tekrar eden masa başı oyunlar, bu yıl alt liglerdeki bir takımımızın önünün kesilmesi.

Millet Bahçesi'ne yani Avni Aker'in yerine, engel olamadığımız, tepki gösteremediğimiz haksızlıkları gelecek nesillere aktarabilmek adına bir Şike Anıtı dikilmesini istedik. Esasen Sayın Murat Zorluoğlu'na partisinin seçim vaadini hatırlattık. Sayın Başkanın ‘Talebiniz kayıtlara geçti.’ diyerek topu attığı taçtan biz topu alıp millete pas attık. Birebir konuşmalarda ortaya konan tepkiler anlamsız ve etkisizdir. Hep birlikte hareket ederek ortak değerlerimizi koruyabiliriz ve hakkımızı gasp ettirmeyiz. Haydi Trabzon! Avni Aker'e şike anıtını diktir, yer göstersinler biz dikelim, bizi yok sayarak siyaset yapanlar bizim gücümüzü görsün.” Bakalım Şike Anıtı için bir yer gösterilir mi.

TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM
Son açıklanan illere göre haftalık vaka (100 binde) tablosuna göre Karadeniz’de bulunan 18 il içerisinde Samsun ve Gümüşhane dışındaki tüm illerde vaka sayısı düştü. İllere göre haftalık vaka sayısı (100 binde) açıklandığı ilk haftalarda Türkiye’de nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip il olarak dikkat çeken Samsun, son haftalardaki vaka azalışı ile bu sıralamada en sonlara doğru düşmüştü. 8-14 Mayıs'ta il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık Kovid-19 vakası sayılarında 95,57 olan Samsun’daki vaka sayısı 15-21 Mayıs tarihleri arasındaki nüfusa oranla vaka sayısında ise 97,19’a yükseldi.

8-14 Mayıs’ta il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık Kovid-19 vakası sayılarında 109,38 vaka sayısına sahip olan Gümüşhane’nin nüfusa oranla vaka sayısı da 163,72’ye yükseldi. Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer 16 ilde 8-14 Mayıs ile 15-21 Mayıs tarihleri arasındaki İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (100 binde) rakamlarında düşüş yaşandı. Nüfusa oranla vaka sayısında Karadeniz Bölgesi’ndeki illere bakıldığında 100 bin nüfusa oranla Artvin’deki vaka sayısı geçen haftaya göre 78,47’den 74,93’e düştü. Rize’de 167,27 olan vaka sayısı 119,64’e düştü. Bayburt’ta 95,23 olan vaka sayısı 65,93’e düştü. Trabzon’da 125,14 olan vaka sayısı 93,73’e düştü. Vatandaşlarımıza; sıkıntı son bulana kadar tedbirlere uymaya devam diyoruz.

ZAMMI DUYDU KEMENÇEYE VURDU
Trabzon’da bir akaryakıt istasyonundan aracına yakıt alan vatandaş, art arda gelen zamları pompa başında kemençe çalarak protesto etti. İlginç olay sabah saatlerinde Akçaabat ilçesi, Derecik Mahallesinde yaşandı. Yöresel ses ve kemençe sanatçısı Osman Altın, aracına yakıt almak için uğradığı akaryakıt istasyonunda otomobilinin deposunu doldurup çalışanlara ödenmesi gereken fiyatı sordu. Aldığı cevapla birlikte yapılan zammın farkına varan Altın, çalışanlara ödeme yapacağını belirtip bagajını açtı. Eline aldığı kemençe ile aniden atma türküler söylemeye başlayan Osman Altın karşısında neye uğradığını şaşıran bazı çalışanlar yaşananlara ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşırken, videoya kısa zamanda yüzlerce beğeni ve yorum geldi.

Editör: Haber Merkezi