EMİNE ERDOĞAN’DAN TRABZON İLGİSİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Malazgirt Zaferi'nin 950’nci yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Ahlat’ta yoğun ilgiyle karşılanan Emine Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin otağını ziyaret etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Emine Erdoğan’a Trabzon’un ünlü hasır takımını takdim etti. Bir süre otağı gezen ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile sohbet eden Emine Erdoğan, hediye takdimi ve Trabzonluların misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

NİYE BİTMİYOR BU YOL?
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1990 yılında ilk adımı atılarak yapım çalışmalarına başlanan ancak yıllardır bitirilemediği için ölüm saçan Araklı-Bayburt yolunun neden tamamlanmadığını sordu. Bitirildiğinde Trabzon'un Doğu Anadolu’ya açılan önemli kapılarından biri olacak Araklı- Bayburt yoluna ilişkin olarak Kaya, “Yapımı 1990 yılına dayanan Araklı- Bayburt yolu sık sık kazalarla gündeme geliyor. Bu kazalarda canlarımız gidiyor, mal kayıpları yaşanıyor. Özellikle yüksek tonajlı TIR ve yük kamyonlarının yoğun olarak kullandığı bu yol, bu yoğunluğu artık kaldırmıyor. Kazasız gün yok. Bu yolun bitirilmemesi bölgemiz açısından büyük bir kayıptır, talihsizliktir. Dile kolay tam 30 yıl olmuş başlayalı. Her fırsatta ‘Yol yaptık.’ diye övünen AK PARTİ yetkililerine soruyorum, niye bitmiyor bu yol, niye?

Araklı- Bayburt üzerinde 4 kilometrelik Salamkaş Tüneli yaptıklarında, ‘60 yıllık hayal gerçek oldu’ dediler. ‘İki şehri birleştirdik’ diye nutuk attılar. Ama yolların durumunu hiç görmediler. Yolun iki tarafı bakımsızlıktan neredeyse kullanılamaz hale gelmiş, bunu neden görmüyorsunuz? Neden bu yolu yapmıyorsunuz? Doğru düzgün yolu olmayan yere sadece tünel yapmak ne kadar doğrudur? Bu yolun acilen yatırım planlarına alınması ve bitirilmesi gerekir. Artık bu yoldaki kaza haberlerini değil, yolun yapıldığı haberlerini duymak istiyoruz.”

MÜDÜR AYDOĞAN OLAY YERİNDE
Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan şehrin trafiğini bizzat denetledi. Trabzon’a atandığı günden itibaren şehrin trafiğine büyük önem veren ve rahatlatılması adına neşter vuran Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan trafiği bizzat denetledi. Önceki gün akşam saatlerinde şehrin merkezine gelen Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddesi birleşim yerlerinde incelemelerde bulundu ve dubaların yerleşiminde bizzat talimat verdi. Trabzon’un en sıkıntılı trafik bölgesi olan liman kavşağını tamamen kapatarak trafiğin rahatlaması için çözüm üreten Aydoğan, Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddesi için de aynı hassasiyeti gösteriyor.

TARİHİ FIRSAT İÇİN SON 4 GÜN
Vatandaşların kamuya olan borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları sürüyor. Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu çerçevesindeki borçlar için vatandaşların, 31 Ağustos'a kadar başvurması ve borcunun ilk taksitini de 1 Kasım'a kadar ödemesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, “Borcu olan vatandaşlarımıza, yapılandırmanın son müracaat tarihinin 31 Ağustos olduğunu hatırlatıyor, sağlanan avantajlardan yararlanmalarını öneriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi