BİRAZ DAHA DİKKAT

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 2020 yılı için özel olarak hazırladığı “Harı Bülbül” TÜRKSOY Basın Ödülü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de burada ödüllendirildi, kendisini kutluyoruz. Ancak tarafımıza gelen telefon ve mesajlarda, bu ödüle layık görülen bazı isimlerin hangi özellikleriyle ödüllendirildikleri sorgulanıyor. Biz de konuyu irdelediğimizde gördük ki gerçekten alakasız bazı isimler medya ödülü adı altında ödüllendirilmiş. Gerçek anlamda ödüle layık görülen isimlere lafımız yok ama bu ödüller dağıtılırken biraz daha dikkat diyoruz.

SARIALİOĞLU DEDİ Kİ…

Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu başından geçen bir olayı anlattı. Bakın Sarıalioğlu neler dedi: “Geçtiğimiz günlerde İmperial Hastanesi’nde muayene olmak için vezneye ödeme yapmaya gittiğimde muhtarlara yönelik bir indirimin var olduğunu bildiğimden Muhtarlık Kimlik Belgemi gösterdim. Hastanede gördüm ki, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Muhtarlık Kimlik Belgem kabul görmedi ve benden Ortahisar Muhtarlar Derneği’nden ayrı bir kimlik alıp, o kimlikle bize geleceksin denildi. Ben de İçişleri Bakanlığı’nın kimliğini kabul etmeyen hastane yönetimine sitemde bulunarak oradan ayrıldım. Devletimin bana vermiş olduğu kimliği hiç kimse dikkate almama cüretine sahip değildir.” Bakalım Sarıalioğlu’nun bu açıklamalarına bir cevap gelecek mi.

MHP’NİN GÜNDEMİ STRATEJİK HEDEFLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 9 ili kapsayan bölge istişare toplantılarının 6’ncısını Amasya’da düzenlendi. MHP Amasya Bölge İstişare Toplantısı, Amasya'nın ev sahipliğinde Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon teşkilatlarının da katılımları ile “Siyasette yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” temalı toplantı Kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Toplantıya Trabzon’dan katılan isimler arasında Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da katıldı. Başkan Nuhoğlu toplantıyı, “Amasya Bölge İstişare Toplantısını hayırlısı ile gerçekleştirildik.” notu ile paylaştı. Bu buluşmanın ardından bakalım stratejik hedefler şehirde sahaya nasıl yansıyacak.

5 MARKET MESELESİ

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ekonomi gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Velioğlu şunları dile getirdi: “Şimdi diyorlar ki fiyatlardaki artışın sebebi marketler. Trabzon’da yaşayanlar bilirler. 2020’de otogar yapımı için ihale yapıldı. Belediye, devletin açıkladığı fiyatlardan yapılacak olan inşaatın yaklaşık maliyetini 72 milyon TL olarak hesapladı. İhale iptal edilip 1 yıl sonra aynı otogar binası için yapılacak ihalenin yaklaşık maliyeti ise 100 milyon olarak hesaplanıyor. Yani devletin baz aldığı inşaat malzeme fiyatlarındaki 1 yılık enflasyon yüzde 39. Bu inşaat malzemelerini bu 5 market mi satıyor da bu kadar fahiş fiyatlara satılıyor. Artık yönetemiyorsunuz kabul edin.” Bu 5 market meselesi daha çok su kaldıracak gibi görünüyor. Sonuç nereye varacak merak etmiyoruz değil açıkçası.

Editör: Haber Merkezi