EN GÜZELİNİ YAPIYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu birkaç haftadır Trabzonspor karşılaşmalarını tribünde taraftarın arasında seyrediyor. Yanına partideki yakın çalışma arkadaşlarını ve Yönetim Kurulu Üyelerini de alan Mumcu burada farkındalık oluşturuyor. Mumcu ile birlikte bu hafta oynan Başakşehir maçını tribünde izleyenler arasında AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da yer aldı. Bakalım Lig’in ikinci yarısında oynanacak olan müsabakalarda Başkan Mumcu, tribüne başka hangi siyasetçileri çıkaracak. ÇOK GÜZEL HAREKET Trabzonspor’un Başakşehir ile oynadığı karşılaşmada Trabzonspor Kulübü’nün özel hazırlığı dikkat çekti. Bordo- Mavili kulüp, ölüm yıl dönümü olması nedeniyle efsane isim Özkan Sümer’in portre fotoğraflarını tribünlerin girişine koydu. Sümer’in fotoğraflarını gören taraftarların bazıları duygulandı, bazıları da fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi.

FIRSATÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar dövizde yaşanan düşüşün zamları aşağıya indirmediğini belirterek çağrıda bulundu. Bekar şunları söyledi: “Dolar 18 TL’ye çıktığı gece, her şeye yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50, hatta yüzde 100 zam yapanlar; dolar 10.90 TL’ye düştüğünde fiyatları artırdıkları oranlarda yaptıkları zamlarını geri almadılar. Şimdi; devletin en önemli görevi, bu yapılan zamları geri aldırmaktır. Aksi halde, verdiğiniz asgari ücret, memura emekliye vereceğiniz artışın hiç bir önemi olmaz. Ben söylüyorum, siz de bunu bilin. Adım adım takipteyiz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” Bekar bu konuda çok haklı, fırsatçılığın önüne geçilmeli.

HERKESE ÖRNEK OLSUN

Kış ayının gelmesi ile birlikte soğuk hava kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Soğuk hava ile birlikte sokak hayvanları ile ilgili duyurular da sıklaşmaya başladı. Bu paralelde yapılan duyurularda sokaktaki dostların kapalı mekanlara alınması isteniyor. İşte size bir örnek; Radisson Blu Hotel Danışmanı farkındalık yaratmış ve hayvanları sıcak bir mekana almış. Bu görüntü herkese örnek olmalı. Ancak şunu da ekleyelim ki vatandaş kadar devlet de bu işe eğilmeli ve bir yasa ile sokaktaki canların yaşantıları daha güvenli hale getirilmeli. Böylelikle hayvanların insanlara saldırısının da önüne geçmiş oluruz.

İVEDİLİKLE SONLANMALI

Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Ömer Dayı şehirde devam eden alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dayı şunları dile getirdi: “Şehrimizde iki yıldır devam etmekte olan altyapı çalışmalarında oluşan sorunları, sıkıntıları, yanlışları, hataları; halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak Meclis toplantılarında, yerel basında ve sosyal medyada defalarca dile getirdim. Bu çalışmalar başladığında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu vatandaşlardan sabır göstermelerini istemişti. Altyapı çalışmalarının ilk başladığı mahalle benim de ikamet ettiğim 2 No’lu Beşirli Mahallemizdir. Mahallemizde 2 yıldır devam etmekte olan çalışmalar yollarımızı çok kötü yaptığından araçların ön takımlarını bozdu, lastiklerini kesti, tamponlarını kırdı. Binaların, apartmanların, sitelerin bağlantı borularını bağlayarak su vermeye başladıklarında kullandıkları borular atmosfer basıncına dayanıklı olmadığından boruları patlattı, bu sefer de tazyiki kıstılar, üst katlara su basmadı. Üstyapı çalışmaları, asfalt, betonlama çalışmasına tam başlandı derken asfalt malzemesi bitti. Yollarımızın yapılması bir başka bahara kaldı. Ben buradan bir kez daha Sayın Zorluoğlu’na, TİSKİ Genel Müdürü Sayın Ali Tekataş’a sesleniyorum. Vatandaş daha ne kadar sabır göstersin?” Vatandaş bizce de alt ve üst yapı konusunda oldukça sabır gösterdi. İvedilikle bu işlerin son bulmasını temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi