FAYDA SAĞLASIN DA KURTULALIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte yarın saat 19.00’dan 17 Mayıs saat 05.00’e kadar tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. Bu açıklamalara Trabzon’da CHP kanadından farklı görüşler geldi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman: “Tam Kapanma kararıyla beraber dikkate alınan toplum sağlığı yanında günlerce çalışamayacak vatandaşların ruh sağlığı için ekonomik olarak desteklenmesi, ödemelerinin ertelenmesi gibi adımlar atılmalıdır.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin: “Koyduğunuz yasaklara riayet etmeyin. Kongre, cenaze, cuma derken salgın yayılsın şimdi de 18 günlük tam kapanma kararı al. Hiç doğru bir işiniz olmayacak mı? Allah esnafımızın yardımcısı olsun. 18 gün tam gün kapatıyorsanız elektrik, doğalgaz, su, kredi kartı borcu ve her türlü vergileri de en az 1 ay süreli ertelemeniz gerekir.”

Ortahisar Belediyesi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu: “Geç ama doğru karar alınmıştır. Fakat aşılama hızla tamamlanması gerekir. Yoksa kapanma bitince aynı sıkıntıyı yaşayabiliriz. Umarım hep beraber sağlıklı günler göreceğiz Tüm çalışamayacak vatandaşımızın ücretleri banka hesaplarına yatması gerekir. Büyük devlet böyle günde belli olur.” Umarız alınan kararlar fayda sağlar da bu sıkıntıdan Ramazan Bayramı’nın ardından büyük oranda kurtulmuş oluruz.

TEŞKİLAT DİRİ TUTULUYOR
AK Parti Trabzon’da İl Başkanı Sezgin Mumcu ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi nedeniyle İl Yönetim Kurulu Toplantısı online olarak gerçekleşti. Başkan Mumcu, il yönetim kurulu ile video konferans yöntemiyle bir araya gelirken yapılan çalışmalar değerlendirildi. Mumcu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Video konferans yöntemiyle gerçekleştiğimiz İl Yönetim Kurulu toplantımızda çalışmalarımızla ilgili değerlendirmeler yaparak yeni hedefler belirledik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. AK Parti pandemiye rağmen bu şekilde teşkilatlarını diri tutmayı sürdürüyor. 

CUMHUR” SOKAKTA
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ile birlikte Kunduracılar Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. AK Parti ve MHP ilçe yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Çebi ile Gedikli esnafın taleplerini dinledi, sorunların çözümü yolunda gerekli notları aldı. Çebi, “Salgından etkilenen esnaf kardeşlerimizle bir araya gelerek istek ve görüşlerini dinliyoruz, istişarelerde bulunuyoruz. Salgın sürecinin bir an önce bitmesiyle normal koşulların oluşmasını ümit ediyoruz.” diye konuştu. Ziyaretler “Cumhur sokağa indi” olarak yorumlandı.

YİNE GANİTA YİNE GÜNDEM
Ganita’da yapılan projeye toplumun her kesiminden destek gelmişti proje ilk açıklandığında. Ancak sonraki süreçte gördük ki önce deniz dolgusu tepki çekti şimdi de kökleri dışarda bırakılan ağaçlar eleştiri konusu. Deniz suyunun ağaçların köküne kadar girdiği görülüyor ve bu durumun ağaçları kurutabileceği öne sürülüyor. Proje devam ederken yetkilileri sıkıntı doğurabilecek bu konularda daha hassas olmaya davet ediyoruz. Ganita’yı yaşatalım, kaş yaparken göz çıkarmayalım.

İMAMOĞLU’NU ALKIŞLIYORUZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece İstanbul için değil, memleketi Trabzon ve diğer illere de verdiği desteklerle dikkat çekiyor. İmamoğlu’nun en son Trabzon Meydan Parkı’nın kültürel bir parçası olan boyacılarına Trabzonspor montu ve kasketi gönderdiğini öğrendik. Boyacılar montlarını giymiş, kasketlerini takmış poz veriyorlardı.

Maç günü de değildi. “Nedir bu fotoğrafın hikayesi” diye sorduğumuzda, “Ekrem Başkanımız bizi düşünmüş, üşümeyelim istemiş, Trabzonspor montu ve kasketi göndermiş” dediler. İstanbul’un yüzlerce sorunuyla ilgilenirken Trabzon’daki boyacıların sağlığını düşünen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu alkışlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi