ERDOĞAN’I BEKLEDİLER
Son günlerde ülke gündeminde yaşanan gelişmelerin ardından en üst makamdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tam destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanındayız ve yanında olacağız.” mesajı verdi.

Bu mesajın ardından da Bakan Soylu’ya destek mesajları ve ziyaretleri ardı ardına geldi. Açıkça gördük ki bazı siyasiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmadan duruma tavır koyamadılar. Bu isimler her ne kadar şuanda Bakan Soylu ile fotoğraf çektirip paylaşsa da yaklaşık iki haftalık suskunlukları kayıtlara geçmiş durumda. Bakan Soylu bu isimleri bir yere not etmiştir diye düşünüyoruz.

İL BİNASI SİL BAŞTAN
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda değişen il yönetiminin ardından parti binası da yeniden dizayn edildi. Beyaz ağırlıklı olarak elden geçen binada tarihi bina çağdaş mimari ile buluşturulmuş durumda. Bina ana kapıdan çatıya kadar elden geçirilirken, fazla değişim görmeyen tek yer ise Başkanlık odası. Aynı zamanda binanın altında bulunan ve şuana kadar kullanılmayan katın da düzenlenerek gençlerin kullanımına açılacağını öğrendik. Bakalım binanın yenilenmesi parti çalışmalarına nasıl yansıyacak. Onu da zamanla göreceğiz.

İLÇE BAŞKANLIĞI TAŞINIYOR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için de yeni bina arayışı devam ediyor. Göreve geldiği ilk günden bu yana aktif şekilde siyasi gündeme damga vuran Selahaddin Çebi, Kunduracılar Caddesi’nde yer alan ilçe binasının yerini değiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Öğrendiğimize göre, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı Tanjant Yolu üzerine taşınacak. Çebi bu işin gerçekleşmesi için Ankara bağlantılı da bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı’nın taşınması da an meselesi.

İTİRAZINIZ VARSA YAPIN
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin imar planları ile ilgili vatandaşları uyardı. Şahin şunları söyledi: “Ortahisar Belediye Meclisi’nde verdiğimiz soru önergesi kabul edilmiştir. Vatandaşlarımızın bilgisine arz olunur. Koronavirüs salgın tedbiri olarak 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması göz önünde bulundurularak 27/05/2021 tamamlanacak olan Ortahisar 1/1000'lik Uygulama İmar Planı ile ilgili itiraz süresi 16 Haziran 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.” Biz de vatandaşlarımızı uyararak, varsa itirazlarını son tarihe kadar yapmaları gerektiğini belirtiyoruz.

UYGULAMAYA KOYULUYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB ve 365 oda-borsa tarafından üyelerine yönelik sağlanan Nefes Kredisi’nin 8’inci fazının 1 Haziran tarihinden itibaren uygulamaya koyulacağını söyledi. Hacısalihoğlu, kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacağını ifade ederek, “Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ise ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.” dedi. Nefes Kredisi ile ilgili bu bilgiyi de paylaşmış olalım.

Editör: Haber Merkezi