DENGELERİ KORUYACAKTIR
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda görev değişimi yaşanıp Başkanlık koltuğuna Dr. Sezgin Mumcu oturunca gözler bundan sonra bürokraside yaşanacak görev değişikliklerine çevrildi, nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu. Bir önceki İl Yönetimi döneminde bürokrasideki bazı atamalar ve görevden almalar gündem konusu olunca hali ile bundan sonraki süreç merak ediliyor. Partinin Trabzon’daki eski bir milletvekili, Mumcu yönetiminin bürokrasideki atamalarda şehir dengelerini göz önünde bulunduracağını dile getirdi. Bakalım gerçekten denildiği gibi olacak mı?

UMARIZ KISA SÜREDE AŞILIR
Malum pandemi ile boğuşuyoruz ve bu durum sağlıkta bazı aksaklıkları da beraberinde getiriyor. İşte pandemi nedeni ile yaşanan aksaklıklardan bir tanesi. Bakın vatandaş ne diyor: “Trabzon Diş Hastanesi’nden 20 gündür randevu alamıyoruz. 182 üzerinden randevu verilmiyor. Bizzat gittim randevusuz muayene yok dediler, geri döndüm. Hastane santrali geçtiğimiz hafta randevuların açılacağını söyledi. Fakat arıyorum 182’yi randevu yok diyor, diş ağrısından duramıyorum. Bana Tonya Devlet Hastanesi’nde diş doktoru olduğunu 182’deki görevli söylüyor. Tonya’ya ben Trabzon merkezden nasıl gideyim diş hastalığım için, böyle rezillik olur mu?” Sıkıntının pandemi nedeni ile yaşandığını biliyoruz ve kısa sürede aşılmasını temenni ediyoruz.

İŞİNİN HAKKINI VERİYOR
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nde Daire Başkan Yardımcısı olan Tahsin Akyüz çalışmaları ile takdir topluyor. Akyüz, pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları gibi özveri ile görevini yerine getirirken aldığı işin hakkını da veriyor. Akyüz hem çalışma arkadaşlarının hem de Trabzonlunun sıkıntılarını çözme konusunda da elinden geleni yapıyor.

KÖLEOĞLU UNUTULUR MU?
Trabzon iş dünyasının tanınmış simalarından olan Şükrü Güngör Köleoğlu bundan tam 3 yıl önce dün vefat etmişti. Devam eden koronavirüs tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl da anma töreni yapılamayacak olan Şükrü Güngör Köleoğlu, Türk fındığının dünyaya ihracatının artmasına büyük katkısı olan Oltan Gıda’nın Kenan Oltan ve Orhan Veli Oltan ile birlikte kuruluşunu yapmıştı. 1984’te kurulan ve Ferrero firmasına satıldığı 2013 yılına kadar Oltan Gıda firması, 2002 yılından itibaren de Türkiye fındık ihracatının ilk sırasında yer alarak rekortmenlik yapmıştı.

2005 yılında Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde dünyanın fındık işleme alanındaki en büyük entegre fabrikasının kurulmasında da özellikle teknik kesimde görev üstlenen Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Ticaret Borsası’nda da 2009- 2017 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı. Görev süresinde sektörde örnek olan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi ile bahçelerde yenilikçi sistemin de gelmesine öncülük eden Köleoğlu, aynı dönemde Fındıklı Ekmek, Trabzonspor’un Resmi Yiyeceği Fındık, Fındıkta Mekanik Kurutma sistemi gibi projelerinin hayata geçirilmesini sağlamıştı. TOBB Tahkim Divanı ve TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyeliği de yapan Şükrü Güngör Köleoğlu vefat ettiğinde 65 yaşında idi. Köleoğlu’nu unutmak mümkün mü, kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.

SABIR DİLİYORUZ
Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı ve Mardin Trabzon Kardeşlik Derneği Başkanı İbrahim Aydın'ın babası Hacı İlyas Aydın geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde uzun süredir tedavi görüyordu. Aydın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybederek kalbine yenik düşüp hayata gözlerini yumdu. Aydın’a Allah’tan rahmet geride kalan ailesine başsağlığı ile sabır diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi