YOMRA’YA OKUL

Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Yomra ilçesinde ilkokul inşaatı yaptırmak için ihaleye çıkıyor. Yomra Merkez İlkokulu İnşaatı Yapım İşinin ihalesi 19 Temmuz 2022 tarihinde, Trabzon Valiliği YİKOB Toplantı Salonu’nda 4. katta yapılacak. Okulun yapılması ile ilgili sözleşme süresinin ihale ilanında 750 gün olduğu bildirildi. Yer tesliminin ise sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yapılacağı kaydedildi. Okulun ise toplam yapı alanının 4 bin 854 metre kare olduğu ilanda yer aldı.

ESKİ KUMSAL GERİ GETİRİLDİ

Mimarlar Odası Eski Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Ganita hakkında açıklamalarda bulundu. Ustaömeroğlu, şunları söyledi: “Mimarlar Odası başkanlığım sırasında yaklaşık 5 yıl önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yalıncak binasında çok sevgili dostum Daire Başkanı Gürcan Başar ve ekibi ile davet üzerine kıyı bandı ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Toplantıya odadan bendeniz ve şube sekreterimiz Mukaddes Ataman katılım göstermiştik. Toplantıda konuyu Ganita Koyu'na getirmiş ve ‘Ah keşke imkân yaratsanız da Ganita'yı ve kumsalını eski haline çevirebilseniz. Trabzon'a büyük hizmetiniz olurdu.’ demiştim. Gürcan Bey de, ‘İmkân bulduğumuzda yapmamamız için bir sebep yok. Neden olmasın. Çok iyi olur.’ demişti. Devamında bu yönde beyanatlarımız, Daire Başkanı Özgür Aşık ile görüşmelerimiz ve yine Eski Oda Başkanımız Mehmet Salih Akyüz ve yönetim kurulumuzla yerinde incelemelerimiz oldu. Zaman geçti ve Büyükşehir Belediyemiz Ganita'yı düzenledi ve eski kumsalını geri getirdi. Trabzon'u mutlu eden Murat Zorluoğlu Başkanımıza ve katkı koyan bütün yetkililere, ilgililere bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”

VATANDAŞIN HUZURU İÇİN

Özel Güvenlik Teşkilatı’nın 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Güvenlik İş Sendikası Trabzon Bölge Başkanı Halil Aygün açıklamada bulundu. Aygün, açıklamasında özel güvenlik görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının özel güvenlik iş kanunuyla belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Beşikten mezara kadar hayatın her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerine fedakârca çalışmalarından ve kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kamu düzeni ve halkımızın güvenliği için 18 yıl önce hayatımıza giren özel güvenlik görevlileri 18 yılda büyük bir ivme kazanmış ve toplumsallaşan bir meslek haline gelmiştir. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un kabul edildiği 26 Haziran 2004'ü mesleğimiz için milat kabul ediyoruz, Özel güvenlik görevlileri 7/24 365 gün gece gündüz, yaz kış demeden devletimizin güvenliği ve vatandaşlarımızın huzuru için 100 bine yakın noktada nöbet tutmaktadır. Güvenlik-İş Sendikası olarak devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde, çalışma hayatının tüm zorluklarına rağmen mücadele eden Özel Güvenlik Görevlilerini temsil etmekten onur duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Biz de bu vesile ile özel Güvenlik Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

EVLENME ORANI YÜKSELİYOR

Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2021 yılında Türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklular olmak üzere toplam 2 bin 68 çiftin nikâhını kıyarken, bunlardan 130’u yabancı uyruklu çiftlerden oluştu. Bu yıl ise bin 456 çift nikâh için başvuruda bulunurken, bunlardan şu ana kadar 826 çiftin nikahı kıyıldı. 2020 yılında bin 913 adet olan nikah sayısı 2021 yılında 2 bin 68'e çıkarken bu yıl bu rakamın artması bekleniyor. Bu yıl şu ana kadar bin 456 çift, nikah için Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğuna başvururken aralarında yabancı uyruklu çiftlerin de bulunduğu belirtildi. Geçen yıl kıyılan nikâhların ilk sırasını 25 nikâhla Suriyeli mülteciler oluştururken, ikinci sırayı 15 nikahla Almanya ve Afganistan vatandaşları, üçüncü sırayı 13 nikahla Özbekistan, dördüncü sırayı 9 nikahla Azerbaycan ve Rus uyruklular aldı. Bunu sırasıyla İran, Kırgızistan, Irak, Gürcistan, Ukrayna, Fas, Kazakistan, İsveç, Fransa, Avusturya, Tacikistan, İngiltere, Moldova, Mısır, Tayland, Lübnan, Dominik, Şili ve Belarus uyruklular takip etti. Bu yıl şuana kadar 826 çiftin nikâhı kıyılırken, bunların 65 kadarını yabancı uyruklu çiftler oluşturuyor.

Editör: Haber Merkezi