BARO’DA SEÇİM ERTELENDİ

Trabzon Barosu’nun Olağanüstü Genel Kurulu dün yapılan toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Yeniden aday olan Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, yaptığı açıklamada, “Çoğunluk sağlanamadığı için olağanüstü genel kurulumuz 10 Eklim 2021 tarihinde ertelenmiştir.” dedi. Bakalım önümüzdeki hafta gerçekleşecek seçimde ne kim kazanacak. Olağan Genel Kurul’da Mahmut Yazıcı da aday.

***

TADİLATA ALINDI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden flaş bir açıklama geldi.  Sorumluluk bölgesinde Ortahisar İlçesinin merkezindeki birçok nokta yer alan Gülbaharhatun Polis Merkezi Amirliği, tadilata alındığı bildirildi. Bu nedenle Polis Merkezinin 10 Ekim 2021 tarihine kadar geçici olarak Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğünde hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi.

***

ANLAMLI ZİYARET

Türkiye’deki Yemenli öğrencilere rehberlik eden, öğrencilerin talep ve beklentilerini karşılamaya dönük eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetler yürüten Yemenli Öğrenciler Derneği’nin Trabzon Şubesi Başkanı Rafet Salih ve beraberindeki gönüllü öğrenciler, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı, makamında ziyaret etti. Ziyarette, KTÜ bünyesinde eğitim gören Yemenli öğrencilerin eğitim imkânları ile gerçekleştirilebilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

***

EREN BÜLBÜL’ÜN İSMİ YAŞATILACAK

Osmaniye’de öğretmen, öğrenci ve hayırseverlerin katkısıyla yaptırılan kütüphaneye, şehit Eren Bülbül'ün adı verildi. Kadirli Cevdet Paşa Ortaokuluna, “imece” usulüyle kazandırılan kütüphaneye, farklı illerdeki vatandaşlar tarafından kitap bağışlandı. Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adı verilen kütüphane, düzenlenen törenle açıldı. Öğretmen Ahmet Çiçek, törende, şehidin adını yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve hayırseverlerimizin desteğiyle kütüphanemizi tamamladık. Burada yeni Erenler yetiştireceğimiz için çok mutluyuz.” dedi. Açılışa görüntülü telefon görüşmesiyle bağlanan şehidin annesi Ayşe Bülbül de oğlunun adının kütüphaneye verilmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İnşallah o öğrenciler de benim evladım gibi vatana, millete hayırlı evlatlar olurlar. Eren’imin hayalleri vardı. İnşallah sizin öğrencileriniz hayallerine kavuşur.” diye konuştu. Bu vesile ile şehidimiz Eren Bülbül’ü bir kez daha minnetle yad ediyoruz.

***

BASİT İŞLER KALMIŞ

Uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması Armada Holding'in Türkiye temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar, son günlerde çok konuşulan Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşar, “Trabzon'daki Dünya Ticaret Merkezi projesi Karadeniz'deki en büyük yatırım projesidir. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan 49 yıllık bir proje. Projenin yapımı sürüyor. Bizden kaynaklanan bir gecikme söz konusu değil. Yer tesliminde Dünya Ticaret Merkezi'nin bir gecikmesi oldu. Daha sonra iki müteahhittin iflası oldu, sonra pandemi başladı. Tüm bunlara rağmen biz projemizi hiç durdurmadan devam ettirdik. Çok basit işleri kaldı. Onları da kısa zamanda bitirerek projeyi hizmet olarak devreye almak istiyoruz. Yurt dışındaki imkanlarımızı da kullanarak bölgeye hem turizm hem kongre hem de sağlık turizmi konusunda bir çalışma yapılacak.” dedi. Dünya Ticaret Merkezi’nde yaşanan krizin kısa sürede giderilmesi şehir adına tek temennimiz.

Editör: Haber Merkezi