ÇOK ŞÜKÜR AÇILIYORLAR
Trabzon’da restorasyon nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı, Ayasofya Camii ve Kızlar Manastırı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Temmuz ayının son haftasında ziyarete açılacak.

Yıllardır kapalı olan bu turizm değerlerinin artık açılacak olması sevindirici. Trabzon turizm konusunda bu değerlerinin kapalı olması ile sıkıntı yaşamıştı. Artık turizmde Trabzon hak ettiği değeri bulmalı.

ORTAMAHALLE MİSAFİR BEKLİYOR
Gerekli hijyen tedbirlerini alarak sezona hazırlanan Tarihi Timurciler Konağı yepyeni bir hizmet anlayışıyla misafirleriyle buluşuyor. Yenilenen menüsü, misafir memnuniyeti odaklı servis anlayışı başta olmak üzere birçok konuda kendini yenileyen Timurciler Konağı’nda işbaşı yapacak personellere yönelik eğitim programı düzenlendi.

Katkılarından dolayı eğitimcilere plaketlerini takdim eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Ortamahalle Akçaabat’ımızın gözde bir destinasyonu Timurciler konağı da Ortamahalle’nin gözde işletmelerinden bir tanesidir. Akçaabat’ın geleceğinin Turizm de olduğuna inanıyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz ” dedi. Ortamahalle bu yıl da misafirlerini doyumsuz manzaranın tadını yaşatacak.

OTOBÜSLER GÜZEL AMA…
Trabzon Büyükşehir Belediyesi envanterine yeni kattığı 20 otobüsün lansmanını dün gerçekleştirdi. Gerçekten şehre katkı sunacak otobüsler envantere katılmış. Aynı gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Milli elektrikli trenle ilgili konuşup, “Bu yıl sonunda raylara indirilecek ve Allah'ın izniyle kısa sürede yolcu taşımacılığına başlayacağız” dedi.

İnsan düşünmeden edemiyor Trabzon’da acaba bir tren veya demir yolu tanıtımı ne zaman yapılacak diye. Acaba görür müyüz o günleri, bilemedik açıkçası.

BU NASIL KAFA?
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 salgını nedeniyle kontrollü sosyal yaşama geçilmesiyle birlikte piknik ve ören yerlerine akın eden vatandaşlara çöp uyarısında bulundu.

Genç, sorumsuz bazı vatandaşların gezip dinlendikten sonra çöplerini gelişigüzel bir şekilde çevreye attığını söyledi. Başkan Genç sonuna kadar haklı. Bu çağda bu kafayı yaşayan insanları anlayamıyoruz. Piknik yaptıktan sonra çöpüne ortaya bırakmak nasıl bir mantıktır. Bu kişileri tespit edip ağır cezalar verilmelidir.

KORKUTAN GÖRÜNTÜLER
Karadeniz'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen, Samsun’dan Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’na kadar uzanan 542 kilometrelik sahil yolunda çatlaklar oluşmaya başladı.

Karayolları ekipleri, alt katmana suyun sızmasıyla yolun bozulması riskine karşı oluşan çatlaklar için önlem aldı. Uzmanlar, kıyıya yakın deniz tabanından kum çekilmesi sonucu kıyı erozyonuyla yollarda çatlaklar oluştuğuna dikkat çekerek, çatlaklar için uyarılarda bulundu. Yollara dikkat etmek gerek.

SAHTECİLİĞE DİKKAT
Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, Türkiye’de son dönemde gıda maddelerinde yapılan sahteciliklerde büyük bir artış görüldüğüne dikkat çekerek, “Cezalar ne kadar artırılsa da caydırıcı olmayabiliyor, çünkü işletme yaptığı hile ile yediği cezadan çok fazlasını kar ile elde edebiliyor” dedi.

Gıda güvenliğinin ne olduğunu bilmeyen, gıda güvenliği bilincine sahip olmayan bir üreticinin daha fazla kazanç sağlamak maksadıyla türlü yöntemlere başvurmasını kabul edilemez olduğunu ifade eden Pehlevan, “Burada dikkat çekmek istediğimiz başka bir husus ise, yaşanan bu taklit ve tağşiş hadiselerinin temelinde üreticilerin gıda güvenliği bilincine sahip olmayışı. Gıda; üretiminden tüketimine her aşaması hassasiyet gerektiren, her aşamasında kontrol altında olması gereken, belli bir bilinçle hareket edilmesi gereken bir konudur” ifadelerini kullandı. Sahteciliğe dikkat etmek gerek.

KAZAZ’IN ACI GÜNÜ
Akçaabat Belediyesi MHP Meclis Üyesi Zübeyde Kazaz’ın kayınvalidesi hayatını kaybetti. Kazaz ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi