YENİDEN ARAMIZDA
İş yoğunluğu ve çalışmaları nedeniyle yazılarına ara veren köşe yazarımız Mustafa Aydın yeniden aramıza katıldı. Mustafa Aydın her ne kadar basın yayın yüksek okulundan mezun olsa da kendisine gazeteci veya köşe yazarı demeyi asla tercih etmiyor. Yazılarını biraz kafa yorma, biraz soru sorma bölümü olarak adlandırıyor.

Aydın bakın neler dedi: “Köşe yazarlığı, gazetelerin mutfağından gelen, elinde fotoğraf makinesi ile haber peşinde koşan, tehdit edilen, kısıtlı bütçe ile mesleği icra eden yerel gazetecilerin hakkıdır. Gazeteci denilecek birisi varsa bu siz değerli gazetecilerin hakkıdır. Siz değerli basın emekçileri bize yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.” Biz de aramıza yeniden katıldığı için Aydın’a teşekkür ediyoruz.

ANKETTEN BIYIK ÇIKTI
Gazetemizin internet sitesinde gerçekleştirdiğimiz “Sizce Trabzon’da En Başarılı İlçe Belediye Başkanı kim?” başlıklı anketimiz onbinlerce katılım ile sonuçlandı. Anket sonucuna göre Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık oyların %34.5’ini alarak birinci oldu. Oyların %28.7’sini alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ikinci olurken, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de % 19.1 ile üçüncü sırada yer aldı. Anketimize gösterilen yoğlun ilgiden dolayı okuyucularımıza teşekkür ediyoruz. Bugünden itibaren de “Sizce En Başarılı Trabzon Milletvekili kim?” anketini oylamaya sunduk. Katılımınızı bekleriz.

METHİYE DİZMEKLE MEŞGULMÜŞ
Geçtiğimiz Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’daydı. Akşener, Beşikdüzü Belediyesi ve Yomra Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanlarından çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akşener’in Trabzon ziyaretinde gö4rdük ki tüm teşkilat hazır kıta Genel Başkan’ın programlarına eşlik etti. Ancak gözümüzden kaçmadı ki 31 Mahalli İdareler Seçimi’nde Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Atakan Aksoy ortalarda yoktu. Partinin üst yönetiminde etkili bir isme bu durumu sorduk aldığımız cevap şu oldu: “O iktidar partisine methiye düzmekle meşgul durumda.” Bizce Aksoy da orada olmalı idi. Olmadığına göre bir sıkıntı var demek ki.

ÇAKIROĞLU DA ORADAYDI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon ziyaretinde gözümüzden kaçmayan bir diğer konu da İl Başkanlığı seçiminde yaşanan anlaşmazlığın ardından Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Davut Çakıroğlu’nun Genel Başkanı karşılayan ekip arasında yer almasıydı. Bu tablo Çakıroğlu’nun parti ile bir sıkıntısı olmadığı ama yerel teşkilatla anlaşmazlığı olduğu gerçeğini ortaya serdi.

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ
Kunduracılar Caddesi esnaflarından Selami Kongur geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Kongur'un cenazesi hafta sonu toprağa verildi. Bir süre Trabzon Ticaret Lisesi’nde öğretmenlik de yapan Kongur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği’nde de bulunmuştu. Kongur’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

MALMÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERİNDE
Yomra Hükümet Konağı yıkılıp yerine yenisi yapılacağından bu süreç içerisinde Yomra Malmüdürlüğü 26.10.2020 tarihi itibariyle Kaşüstü Mahallesi Okullar 3 Sokağı No: 1 H Blok Yomra Trabzon adresinde bulunan yeni binasında hizmet vermeye başladı. Yomra Malmüdürlüğü yeni müdür Türkay Odabaş ile birlikte kaliteli hizmet anlayışının da hakkını veriyor.

Editör: Haber Merkezi