HAVALİMANI’NDA ÇALIŞMA TAMAM!
Türkiye’nin en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı'nda pist aydınlatma sistemlerindeki yenileme çalışmaları sona erdi. Bugün 17.30’da tekrar 24 saat hizmet verir hale gelecek şekilde açılacak olan Trabzon Havalimanı'nda çalışmalar 20 Ekim 2020 günü başlamıştı. Yapılan çalışmalarla havalimanında LED aydınlatmaya geçilirken, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, çalışmaların bu aşamada bittiğini test çalışmaların sürdüğünü belirterek bugün saat 17.30 itibariyle havalimanının 24 saat hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Çalışmaların şu aşamada bittiğini ve test çalışmaların sürdüğünü kaydeden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, pistin lambaları değişerek LED aydınlatmaya geçildiğini ifade ederek, “20 Ekim tarihinde Havalimanı’nda başlattığımız pist aydınlatma çalışmamız şu aşamada bitti. Gelinen nokta itibariyle test çalışması devam ediyor. 2,5 ayı bulan bu süre zarfında tamamen Trabzon Havalimanı pistimizin aydınlatma lambaları değiştirildi ve LED aydınlatmaya geçildi. Önümüzdeki Çarşamba günü 17.30 itibariyle havalimanımız 24 saat hizmet eder durumda olacak.

Şuan tamamen montajı olsun her şeyi tamamlandı. Şu an sadece test aşamasında. Yarın yani 30 Aralık 17.30 itibariyle tamamen hizmete girmiş olacak. Kapalı kaldığı günlerde çok özel bir sıkıntı yaşamadık. Bunun yanında ufak tefek aksamalar oldu. Genel olarak bir sıkıntı yaşamadık diyebiliriz.” diye konuştu.

BELEDİYE ARSA SATACAK
Trabzon Maçka Belediyesi elinde bulunan arazilerden bir kısmını ihale yoluyla satacak. 3 ayrı arazinin muhammen bedeli 1 Milyon 197 bin TL olarak ifade edildi. Maçka Belediyesi, Esiroğlu ve Kazoağaç Mahallesi’nde bir birinden bağımsız 3 ayrı arsayı ihale yoluyla satacak. Açık teklif usulüyle 5 Ocak 2021’de saat 10:00’da, Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak ihalede arsaların muhammen bedelleri de belli oldu.

Buna göre Maçka Belediyesi Esiroğlu Mahallesi’nde ki 6 bin metre karelik arsaya 435 bin Tl, yine Esiroğlu Mahallesi’ndeki 4 bin 991 metre karelik arsaya 362 bin TL, Kozağaç Mahallesi’nde ki 2 bin 5 dönümlük arsaya da 400 bin TL Muhammen Bedel biçildi. Arsaların toplam muhammen bedelinin 1 milyon 197 bin TL olduğu ifade edilirken bu satış yoluyla Maçka Belediyesi’nin de büyük bir gelir elde etmesi planlanıyor.

BİZ ONDAN MEMNUNDUK
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu ile Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık arasında yaşanan söz düellosu üzerine konuştu. Kuvvetli, “Davut Çakıroğlu kardeşimizin Yomra ile Avrasya Üniversitesi arasındaki tartışmaya konu olan o araziyle ilgili yeterli bilgisi yok. Çünkü Mustafa Bıyık Başkanımız bu arazinin 46 dönüm olduğunu ve bunun 15 dönümünü üniversiteye vermeye hazır olduğunu söyledi. Geri kalan 6 dönümlük yer var. Daha sonra Avrasya Üniversitesi’nin itirazları üzerine biliyorsunuz bir heyet oluşturuldu. Orayla ilgili AK Parti’den Salih Cora Bey heyet başkanı seçildi.

Sonuçta şu noktaya gelindi: Bu arazinin yarısı Avrasya Üniversitesi’nin, diğer yarısı da Belediyeye kalsın denildi. Zaten 15 dönümünü Mustafa Bıyık veriyordu. Birisi 15 dönüm birisi 19 dönüm. Bu 4 dönüm üzerine kıyamet koparmak istendi. Dolayasıyla ben onun daha öncesinden yeterli bilgisi olduğunu düşünmüyorum. O yer belediyenin de değil. Milli Emlak’ın. Mustafa çok akıllı bir yol izledi. 15 dönümü siz kullanın, diğer yeri de hem siz hem Yomralılar kullansın dedi. Sonuçta da ona gelindi. Davut kardeşimiz biraz heyecanlı. Her yerde olmak isteyen bir kardeşimiz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başarılı çalışma yapıyor. Biz ondan memnunduk, hala memnunuz. Ama basın üzerinden eleştirileri doğru bulmuyorum. Bu partide bir şey varsa, burada çözeriz.” dedi. Çakıroğlu ile Bıyık Yomra Belediyesi ve Avrasya arazinde yaşana arazi anlaşmazlığı konusunda tartışma yaşamıştı.

Editör: Haber Merkezi