PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Disiplin Kurulu üyeleriyle bir araya geldi, yürütülen projelerle ilgili detaylı bilgi verdi. TTSO Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Çakır ve kurul üyeleri, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldi. Başkan Hacısalihoğlu, oda tarafından yürütülen ve planlanan projeler ile üyelere dönük yapılan çalışmalar hakkında Disiplin Kurulu üyelerine detaylı bilgi verdi, sorularını yanıtladı. Kurul üyeleri, projelerin Türkiye, bölge ve Trabzon'a büyük katkı sunacak çalışmalar olduğunu vurgulayarak başarılar diledi. Umarız bu projeler kısa zamanda hayata geçer.

ALGI ÇALIŞMALARININ KARŞISINDAYIZ

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Kurulu üyesi esnaf ve sanatkâr odası başkanları, Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl turizm bölgesinde esnafı ziyaret etti, talepleri ve çözüm önerilerini dinledi. TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın ve kurul üyesi esnaf ile sanatkâr odası başkanları, Uzungöl’de birçok esnafı ziyaret etti, turizm sezonunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, Uzungöl’ün Trabzon ve bölge turizminin lokomotifi olduğunu belirterek, “Son dönemlerde Uzungöl kullanılarak Trabzon’a ve bölge turizmine yapılan algı çalışmalarının karşısındayız. Uzungöl’de esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik, sorunlarını dinledik. Elbette böyle büyük bir hareketliliğin olduğu bölgede sorunlar olacaktır. İşbirliği içinde sorunların çözümü imkânsız değildir. Ortak amacımız misafirlerimizin ilimizden, bölgemizden memnun ayrılması ve turist sayısının her geçen yıl artmasıdır.” dedi.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

İstihdam edilecek 27 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimlerinin 2022 sonuna kadar yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2022 sonuna kadar uygulanmak üzere yeniden belirlenmesine karar verildiği bildirildi. Buna göre, acil sağlık hizmetlerinde 220, halk sağlığı laboratuvarında 34, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde 916, sağlık evlerinde 144, yataklı tedavi alanında da 25 bin 686 kişi istihdam edilecek. Söz konusu kişilerden 19 bin 694'ü uzman tabip, 7 bin 114'ü tabip, 147'si ebe, 38'si sağlık memuru, 3'ü hemşire olacak. Ayrıca birer diş tabibi, diyetisyen, psikolog ve sağlık teknikeri istihdam edilecek. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi