BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR

Merkezi Fransa’nın Paris kentinde bulunan Hanımeli Kadın Derneği öncülüğünde oluşan 50 kişilik kadın turist kafilesi 14 gün boyunca Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesini gezdiler. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri karşısında oldukça etkilendiklerini belirten hanımlar o kadar yol yorgunluğuna değecek muhteşem bir gezi düzenlediklerini dile getirdiler. Bölgeye bu yıl üçüncü kez gezi düzenlediklerini dile getiren Paris Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu, “Her kafilemizde yeni misafirlerimiz yer almakta. Bölgeyi ilk kez görme fırsatı bulan hanımlarımız oldukça mutlu ve memnun kaldılar. Sosyal medya paylaşımları ile binlerce kişiye ulaşıyoruz. Gurbetçilerimiz hem memleket özlemi gideriyor hem de ülkemizin bir zamanlar terör yüzünden gelemedikleri illere ziyaret yapmış oluyor.Allah devletimizden razı olsun. Buralara yatırımlar yapılıyor büyük bir değişim söz konusu. Asayişin ve huzurun gelmesinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun ne kadar çabası ve emeği olduğunu bizzat gezilerimizde tanıştığımız vatandaşlardan duymak bizi çok memnun etti.” ifadelerine yer verdi.

USTAOĞLU TÜGVA’DA

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce İl Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ile söyleşide bir araya geldi. Düzceli olan Trabzon Valisi İsmail İstaoğlu, TÜGVA Düzce il yönetiminin düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Ustaoğlu, üyelerle hasbihal ederek ‘Vazifenin kaynağı vicdandır; menfaat ise daima dünyevidir’ sözünden yola çıkarak çalışkanlık, mücadele, sorumluluk, donanımlı ve başarılı olmak konuları hakkında paylaşımlarda bulundu. TÜGVA Düzce Başkanı Ersoy Mutlu, “Güzel bir sohbet oldu. Ufuk açıcı söyleşileri ve samimiyetleri dolayısıyla Hemşerimiz Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi. Söyleşiye Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ercan Öztürk ve davetliler katıldı.

KTÜ PERSONEL ALACAK

Güvenlik Görevlisi, Büro Personeli, Hemşire, Teknisyen kadrolarında istihdam edilmek üzere Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi 21 Sözleşmeli Personel Alacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Merkez ve Özel Bütçe, 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, aşağıdaki belirtilen unvanlarda yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın ”Ortaöğretim” 2020 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSSP94); “Ön Lisans” 2020 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSS93)” ve “Lisans” 2020 KPSS (B) grubu sınavı ile (KPSSP3) puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacak. Başvurular, 30.03.2022- 13.04.2022 tarihleri arasında 15 gün süre ile https://online.ktu.edu.tr/ adresinden yapılacak.

PELİTLİ İHTİYACI OLAN DEĞERİ GÖREMİYOR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, İlçe Sekreteri, Kadın Kolları, Mahalle Temsilcisi, önceki dönem İl Yöneticisi ve üyelerle birlikte Pelitli Mahallesi Muhtarımız Mustafa Koç’u ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Oyman, “Misafirperverliği ve kıymetli zamanı için muhtarımıza öncelikle teşekkür ederiz. Ortahisar ilçemizin ikinci büyük mahallesi Pelitli mahallemiz ihtiyacı olan değeri göremiyor, mevcut belediyeye desteklerine rağmen hizmet alamıyor. Altyapı çalışmaları belirsiz, ilgililerin söylemine göre yaklaşık 300 sokaktan sadece 6 sokak tamamlanmış. Üstyapıda zaten disiplin yok. Koca nüfuslu mahallede vatandaşın nefes alabileceği bir ortak alan, park yok. Çocukların, gençlerin rahatça oynayabileceği saha arttırılması gerekiyor. Artan nüfusa göre kreş talebi var, okulların kapasitelerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde şehir planlamasında daha titizlikle davranılmalıdır, ancak mevcut yöneticilere ilk önce ‘titizlik’ nedir onu anlatmamız gerekiyor. Pelitli mahallesi hak ettiği değeri görecek.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi